+100%-
Winkelen in Tiel Ontdek de binnenstad
Menu

Uit in Tiel

Evenementen

Tiel Fruitstad


Uit in Tiel

Tiel, stad van Flipje en centrum van de Betuwe,  is een gastvrije, bruisende en ondernemende plaats. Centraal gelegen en daardoor ideaal om te fietsen, varen, wandelen, shoppen en evenementen te bezoeken.

Tiel is vooral een fruitstad.  Veel staat in het teken van fruit. Niet voor niets wordt de Betuwe met fruit geassocieerd en dat ziet u ook terug in de stad en de omgeving. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse Fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt.

Tot ziens in Tiel!


 Opening Zinder door prinses Beatrix - donderdag 26 oktober 2017

Tiel krijgt op donderdag 26 oktober a.s. koninklijk bezoek. Prinses Beatrix opent dan het gloednieuwe cultuurcentrum Zinder. Het cultuurcentrum huisvest de bibliotheek, het centrum voor de kunsten, een kunstuitleen en -expositie, het poppodium en het toeristisch informatiepunt. Tijdens een rondleiding door het gebouw bezoekt prinses Beatrix onder andere een balletles, een repetitie van het jeugdorkest en het atelier waar leerlingen werken aan een kunstwerk. Ook spreekt prinses Beatrix met medewerkers van de diverse organisaties en met betrokkenen bij de bouw van Zinder.

Het pand is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond en is in twee delen opgedeeld: een rustiger ingetogen natuurstenen deel en een expressief goudkleurig deel. Bouwbedrijf Koninklijke VolkerWessels heeft het pand en de onder gelegen parkeergarage gebouwd. De bouw is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland in het kader van het programma Stad en Regio.


Flipje, het sympathieke fruitbaasje uit Tiel

Wie Tiel zegt, zegt Flipje. Flipje is het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. Tiel is trots op Flipje en heeft hem geëerd met een standbeeld, midden in de binnenstad van Tiel, op de Groenmarkt. Flipje draagt bij elk bijzonder evenement andere kleren. Dit kleine Tielse monument heeft inmiddels al diverse kostuums. Mocht je ook een kostuum voor Flipje willen maken, pak dan nu je kans en neem contact met ons op (foto's: Jan Bouwhuis). 

Meer Flipje kostuums bekijken »

Flipje als Hofnar

Flipje als Matroos

Flipje als Filmster

Flipje als Wielrenner

Uit-tips in Tiel

Zoeken