+100%-
Menu

Uit in Tiel

Tiel Fruitstad


Uit in Tiel

Tiel, stad van Flipje en centrum van de Betuwe,  is een gastvrije, bruisende en ondernemende plaats. Centraal gelegen en daardoor ideaal om te fietsen, varen, wandelen, shoppen en evenementen te bezoeken.

Tiel is vooral een fruitstad.  Veel staat in het teken van fruit. Niet voor niets wordt de Betuwe met fruit geassocieerd en dat ziet u ook terug in de stad en de omgeving. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse Fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt.

Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven in Tiel. In het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof kun je tijdens het theaterseizoen genieten van de vele prachtige voorstellingen. De nieuwste aanwinst is het nieuwe cultuurgebouw Zinder. Dit nieuwe onderkomen is in najaar geopend door Hare Majesteit Prinses Beatrix en  vormt hét centrum voor de kunsten, het poppodium, de kunstuitleen, de expositieruimte en de bibliotheek. Jong & Oud kunnen er genieten van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Een bezoek meer dan waard.

Tot ziens in Tiel!


 

Het laatste nieuws

Zaterdag 16 juni was de eerste lokale veteranendag in Tiel, georganiseerd door de gemeente en op initiatief van de gemeenteraad, samen met de veteranenverenigingen in Tiel.     Zo’n 35 veteranen waren naar de Sint Maartenskerk gekomen. Na het ‘aantreden’ was er een toespraak van burgemeester Hans Beenakker en vertelde Theo Molevelt over zijn ervaringen in Cambodja. De dag is voor de 100 aanwezigen afgesloten met een rijsttafel de zgn …

Lees hier al het nieuws

Nieuwsvideo's

Eerste veteranendag

Fairtrade kostuum voor Flipje

Opening nieuw Kersenseizoen

Tiel Maritiem 1e lustrum

Voorstellingen & films Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Jochem MyjerAdem in, adem uit
24-09-2018
Jochem MyjerAdem in, adem uit
25-09-2018
Jochem MyjerAdem in, adem uit
26-09-2018
IntrodansModerne meisjes
27-09-2018

Flipje, het sympathieke fruitbaasje uit Tiel

Wie Tiel zegt, zegt Flipje. Flipje is het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. Tiel is trots op Flipje en heeft hem geëerd met een standbeeld, midden in de binnenstad van Tiel, op de Groenmarkt. Flipje draagt bij elk bijzonder evenement andere kleren. Dit kleine Tielse monument heeft inmiddels al diverse kostuums. Mocht je ook een kostuum voor Flipje willen maken, pak dan nu je kans en neem contact met ons op (foto's: Jan Bouwhuis). 

Meer Flipje kostuums bekijken »

Flipje als Hofnar

Flipje als Matroos

Flipje als Filmster

Flipje als Wielrenner

Uit-tips in Tiel

Zoeken