+100%-
Menu

Uit in Tiel

Tiel Fruitstad

Toeristisch Informatie punt TielTiel, stad van Flipje en centrum van de Betuwe,  is een gastvrije, bruisende en ondernemende plaats. Centraal gelegen en daardoor ideaal om te fietsen, varen, wandelen, shoppen en evenementen te bezoeken.

Tiel is vooral een fruitstad.  Veel staat in het teken van fruit. Niet voor niets wordt de Betuwe met fruit geassocieerd en dat ziet u ook terug in de stad en de omgeving. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse Fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt.

Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven in Tiel. In het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof kun je tijdens het theaterseizoen genieten van de vele prachtige voorstellingen. Een aanwinst is het nieuwe cultuurgebouw Zinder. Dit nieuwe onderkomen is in najaar 2017 geopend door Hare Majesteit Prinses Beatrix en  vormt hét centrum voor de kunsten, het poppodium, de kunstuitleen, de expositieruimte en de bibliotheek. Jong & Oud kunnen er genieten van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Een bezoek meer dan waard.

Bij een bezoek aan Tiel mag een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum niet ontbreken. Daar vindt u alles over geschiedenis van Tiel en Flipje.

Voor alle toeristische informatie kunt u terecht in het cultuurgebouw Zinder. Daar vindt u een Toeristisch Informatie Punt (TIP) in de centrale hal van dit prachtige gebouw. (Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage waar u uw auto, motor of fiets kunt parkeren. Oplaadpunten aanwezig.)

Tot ziens in Tiel!

 


Gratis parkeren TielGratis parkeren in de binnenstad in de weekenden

Op alle zaterdagen en zondagen in november en december 2018 kunt u gratis parkeren in de binnenstad van Tiel. Dit geldt ook voor de parkeergarage. Uitgezonderd zijn de parkeerplekken voor vergunninghouders.

Heerlijk shoppen in de binnenstad zonder dat u op de tijd hoeft te letten!

Voor meer informatie: parkeren »

 

 

 


Het laatste nieuws

Afgelopen week zijn 2 grote muurschilderingen op de Hema wand op het Plein en op het pand bij Erik en Haar aan de Damstraat zijde aangebracht. De van oorsprong uit Tiel afkomstige Michiel Meulemans van De Strakke Hand nam met een 2 tal collega’s de klus op zich om 2 zelfportretten van de Tielse Schilder Johan Ponsioen (1900-1969) groot op de muren te zetten.     Het werk maakt deel …

Lees hier al het nieuws

Laatste nieuwsvideo's

Smartlappenfestival Tiel

Bouw jeugd corsowagen Tiel

Voorstellingen & films Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

MugmetdegoudentandBuik
13-11-2018
Todos lo saben
13-11-2018
Seven Drunken NightsThe Story of The Dubliners
14-11-2018
Rafaël
14-11-2018

Flipje, het sympathieke fruitbaasje uit Tiel

Wie Tiel zegt, zegt Flipje. Flipje is het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. Tiel is trots op Flipje en heeft hem geëerd met een standbeeld, midden in de binnenstad van Tiel, op de Groenmarkt. Flipje draagt bij elk bijzonder evenement andere kleren. Dit kleine Tielse monument heeft inmiddels al diverse kostuums. Mocht je ook een kostuum voor Flipje willen maken, pak dan nu je kans en neem contact met ons op (foto's: Jan Bouwhuis). 

Meer Flipje kostuums bekijken »

Flipje als Hofnar

Flipje als Matroos

Flipje als Filmster

Flipje als Wielrenner

Uit-tips in Tiel

Zoeken

Facebook

Instagram