+100%-
Menu

Bibliotheek

Cultuur

Bibliotheek

Bibliotheek Rivierenland biedt alle inwoners van Rivierenland een openbare schatkamer voor lezen, literatuur, cultuur en informatie. Negentien bibliotheken verspreid over de regio fungeren als multifunctionele ontmoetingsplaats, open leercentrum en lokaal informatieknooppunt waar regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden. De Bibliotheek is ook educatiepartner op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid, voor zowel individu als onderwijs. Met de Bibliotheek op School pionieren de lees-/mediacoaches van de bibliotheek in het basisonderwijs.

Speciale diensten

Naast het reguliere aanbod biedt de Bibliotheek diverse speciale diensten. Via MuziekWeb, kun je muziek lenen. Ook kunst leen je gewoon met je bibliotheekpas. Je kunt de collectie online bekijken in onze digitale catalogus. Voor mensen met speciale behoeften biedt de Bieb extra faciliteiten, zoals Bibliotheek aan Huis, Aangepast Lezen of Gastlenen, waarbij je materiaal kunt lenen bij andere openbare bibliotheken in Nederland. Ook biedt de Bibliotheek de mogelijkheid tot het volgen van gratis online cursussen.

Bijblijven met de bieb

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Digitale ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Soms denk je iets onder de knie te hebben, maar blijkt de techniek alweer verouderd. En soms merk je dat je iets gewoon vergeten bent. Omdat je immers niet alles kunt bijhouden. De Bibliotheek helpt volwassenen graag verder met diverse taal- en computercursussen, ook voor niet-leden. Denk aan iPad en tabletcafé’s, inloopspreekuren Klik & Tik, taalpunten of een cursus DigiSterker, waarin je kennismaakt met het werken met de digitale overheid.

Apps van de bieb

De Bibliotheek heeft een divers aanbod van gratis apps, voor leden én voor niet-leden. Handig en makkelijk. Zo kun je eenvoudig je boeken zoeken en reserveren, gratis e-books lezen en nog veel meer. De Bibliotheek Rivierenland biedt trouwens twee abonnementen waar je een e-reader bij krijgt.

G!DS

G!DS is een database van de Nederlandse openbare bibliotheken met adressen, productinformatie, evenementen en nieuws van alle mogelijke organisaties uit het hele land op sociaal en cultureel gebied. G!DS bevat daarnaast links met achtergrondinformatie. Gemeenten kunnen G!DS inzetten als betrouwbare en actuele informatiebron.

Openingstijden

maandag 13.00 – 21.00 uur
dinsdag 9.00 – 21.00 uur
woensdag 9.00 – 21.00 uur
donderdag 9.00 – 21.00 uur
vrijdag 9.00 – 21.00 uur
zaterdag 11.00 – 16.00 uur
zondag gesloten

Algemene informatie

Adres: Kloosterstraat 3, 4001 NC Tiel, NederlandTelefoonnummer: 0344-639940
    Bekijk website Ga naar alle Cultuur >
    Comments are closed.