+100%-
Menu

Dagje Uit

Filter op categorie:

Dagje uit Tiel

Gezellig een dagje uit in Tiel? Lekker wandelen, fietsen of varen. Of de binnenstad in om te winkelen of een terrasje te pakken? Het kan allemaal in Tiel, Fruitstad aan de Waal. Voor Voor het opdoen van ideeën of informatie voor een dagje uit, kunt u op deze pagina terecht.

Tiel, stad van Flipje

Tiel, stad van Flipje, is ideaal voor een Dagje Uit. Tiel ligt aan de rijkweg A15. De stad ligt ingeklemd tussen de rivieren de Waal (in het zuiden), de Linge (in het noorden) en het Amsterdam-Rijnkanaal (in het oosten). Tiel is goed bereikbaar via de spoorlijnen Utrecht - Tiel en Arnhem - Tiel. Tiel heeft een overnachtingshaven voor de binnenvaart.

De mascotte van de stad is Flipje, het fruitbaasje (de stripfiguur van de voormalige lokale jamfabriek De Betuwe). Van Flipje staat een standbeeld in het stadscentrum. Bij een bezoek aan Tiel hoort een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum en natuurlijk een 'Selfie' bij het standbeeld van Flipje.

Tiel Fruitstad

Tiel is vooral een fruitstad.  Veel staat in het teken van fruit. Niet voor niets wordt de Betuwe met fruit geassocieerd en dat ziet u ook terug in de stad en de omgeving. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse Fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt.

Cultuur

Ook op cultureel gebied is een dagje uit in Tiel zeker aan te bevelen. In het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof kun je tijdens het theaterseizoen genieten van de vele prachtige voorstellingen. De nieuwste aanwinst is het nieuwe cultuurgebouw Zinder. Dit nieuwe onderkomen is in najaar 2017 geopend door Hare Majesteit Prinses Beatrix en  vormt hét centrum voor de kunsten, het poppodium, de kunstuitleen, de expositieruimte en de bibliotheek. Jong & Oud kunnen er genieten van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Een bezoek meer dan waard.

Winkelen

Tiel is hèt uitgaanscentrum van de Betuwe. Zo’n 180.000 bezoekers komen elke week naar Tiel om te shoppen, een terrasje te pakken, een wandeling te maken, een hapje te eten of een avondje uit te gaan. De Tielse binnenstad, met meer dan 200 winkels,  is compact, autovrij en prettig overzichtelijk, maar vooral gezellig en sfeervol. Waar je ook parkeert, het centrum is altijd direct in de buurt. Tiel heeft een uitstekend winkelaanbod.

Horeca & markt

Bovendien telt de stad enkele horecapleinen en gezellige markten. Dat alles op loopafstand en gelegen in een fraai decor van historische gevels, met elk hun eigen boeiende verhaal. De binnenstad van Tiel is een bezoek
meer dan waard! De Waterstraat is de hoofdwinkelstraat. Daar zijn alle bekende ketens en merken te vinden. Ook in de Voorstad kom je prominente winkels tegen. De Weerstraat is een gezellig smal straatje met bijzondere, kleinschalige winkels.

Flipje

Op de Groenmarkt, midden in de binnenstad, staat het standbeeld van het populaire Fruitbaasje Flipje. Natuurlijk levert dat een uniek fotomoment op. Iets verderop bij het Hoogeinde staan de vrienden van Flipje. Ook kunt u de Flipjestriproute volgen, een stadswandeling die bezoekers in stripvorm kennis laat maken met de geschiedenis van de stad.

Tot ziens in Tiel!