+100%-
Menu

Dodenherdenking Tiel

Evenementen

Dodenherdenking Tiel

Op 4 mei worden in de gemeente Tiel de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op twee plaatsen herdacht.

Dodenherdenking Wadenoijen

De dodenherdenking in Wadenoijen start om 19.10 uur op de parkeerplaats achter Chinees restaurant De Lelie. Vandaar lopen de aanwezigen, onder het luiden van klokken, naar de Protestantse kerk aan de Lingedijk. Om 19.30 uur is er een korte herdenkingsbijeenkomst in de kerk. In een afwisseling van teksten, gedichten, muziek en gebeden is er voor ieder ruimte om op zijn of haar manier te herdenken. Om 19.55 uur is de stille tocht naar de oorlogsgraven op de begraafplaats, waar twee minuten stilte in acht worden genomen. De organisatie van de herdenking is in handen van de plaatselijke Oranjevereniging.

Dodenherdenking Tiel

In de Sint Maartenskerk, aan de Achterweg vindt op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst plaats. De organisatie hiervan is in handen van het 4 mei comité.

Na afloop van deze bijeenkomst, die om 18.45 uur begint, start de Stille Tocht vanaf deze kerk. De route van de Stille Tocht gaat langs het monument bij de Coupure, het Joodsmonument en eindigt bij het monument bij de Sint Maartenstoren. Hier worden kransen en bloemen gelegd bij het oorlogsmonument. Om 20.00 uur wordt hier twee minuten stilte in acht gehouden.

Na afloop is er gelegenheid koffie en limonade te drinken in de Maartenskerk en verzorgen leerlingen van de Internationale Schakelklas van RSG Lingecollege in de Maartenskerk de korte voordracht “Verhalen over de grenzen van de vrijheid” – verhalen die zich 73 jaar geleden afspeelden en het verhaal van nu. Aansluitend is er gelegenheid om koffie en limonade te drinken.

Contactgegevens 4 mei comité Tiel
Secretariaat: Konijnenwal 17, 4001 HH Tiel
4meitiel@hotmail.nl
www.5meicomitetiel.nl

Algemene informatie

Datum: 4 mei 2017 Adres: Achterweg, Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.