+100%-
Menu

Open kersendagen

Evenementen

Open kersendagen

IMG_2791 EerstekistjekersenLocatie: Wadenoijen, Boomgaard d’n Kerkewaerdt
Tijdstip: 11.00 – 16.00 uur

Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk!. Op zaterdag 29 en zondag 30 juli worden Open Kersendagen gehouden. Met leuke activiteiten voor jong en oud. Gratis toegang.

In de boomgaard kun je:
◦kersenpitspugen
◦kersenvlaaien bakken
◦zingen in de boomgaard
◦rondleiding door de boomgaard

Ook kom je een echte Kersenprinses tegen. En Flipje natuurlijk!

Op zaterdag kunnen de winnaars hun hoofdprijs ophalen tijdens de Open Kersendagen in de boomgaard.

Er worden niet alleen kersen verkocht, maar zij willen de bezoekers graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit deze boomgaard. Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om het kersengevoel in de boomgaard te komen beleven. Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. De medewerkers zijn graag bereid om je alles over de kersenteelt te vertellen. Onze boomgaard vind je in Wadenoijen (nabij Tiel) en heeft de prachtige naam d’n Kerkewaerdt.

Tijdens de kersenpluk (half juni tot de eind juli) staan er diverse picknicktafels in de kersenboomgaard. Ga gerust even zitten, geniet van de kersen en beleef het kersengevoel…….

Rassen
Op het kersenpercelen zijn vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten tot 15 gram voor!. Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. Ze hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.

Adres boomgaard d’n Kerkewaerdt

Ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen.
Vanaf rijksweg A15: afslag 31 Wadenoijen.

Algemene informatie

Datum: 29 juli 2017Periode: 30 juli 2017Adres: Lingedijk 129A, Wadenoijen, NederlandTijd:
    11.00 - 16.00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.