fbpx
+100%-
Menu
Lughus permiere
Tiel, filmstad aan de Waal! Onze stad is het exclusieve decor van de familiefilm 'De Vloek van Lughus' van filmmaker Sjoerd de Bont (𝘳𝘦𝘀𝘩𝘡𝘴 𝘰𝘱 π˜₯𝘦 𝘧𝘰𝘡𝘰). De film ging vorige week in premiΓ¨re op het Cinekid Festival in Amsterdam. Natuurlijk was onze burgemeester Hans Beenakker (𝘭π˜ͺ𝘯𝘬𝘴) daarbij ook aanwezig. Zo trots als een pauw!
De film gaat over een plaaggeest van 1.000 jaar oud die wensen laat uitkomen. Maar dat doet hij altijd op een manier waarop mensen het niet bedoelen. Zo zorgt hij voor veel chaos. Hij werd vroeger gevangen in een beeldje en vergeten. Totdat… hij op de avond van Halloween 2021 ontsnapt en zichzelf nestelt in het beeld van Flipje. Vanaf dat moment komen alle wensen uit die worden uitgesproken in de buurt van Flipje.
Het spannende verhaal wordt gebracht door een aantal jonge talenten (o.a. Tommy van Lent) en bekende acteurs als Bartho Braat, Anne-Marie Jung, Joost Buitenweg en Koert-Jan de Bruijn. En natuurlijk Flipje!
Tal van plekken in Tiel passeren de revue. En dat is erg leuk om te zien voor iedereen in en om Tiel. Voor wie nog niet bekend is met de fruitstad aan de Waal is het leuk ze te komen ontdekken.
Na afloop van de première kregen cast & crew een daverend applaus van het publiek. Zij gingen vrolijk naar huis met een speciale Tielse goodiebag, verzorgd door de gemeente Tiel.
De film gaat morgen draaien in de bioscopen.
Nieuwsgierig? Bekijk de trailer πŸ‘‰ https://youtu.be/FJWab1AyyZ4
Comments are closed.