+100%-
Menu

Foto: Jan Bouwhuis

Vorig jaar werden de eerste 10 kunstperen gepeErsonaliseerd aan Tiel getoond. Peer-Saam, It?s your own exPEARience of Tiels Peerke heette ze. Op gezette tijden doken ze op in de binnenstad. Een mooie rij kunstperen. Maar qua aantal voor de hele binnenstad nog wat magertjes. Nu komen er 18 bij. Kijk, dan begint het er langzaam op te lijken.

Vanaf juni dit jaar hadden de kunstenaars de tijd om de peren te personaliseren. Vorige week zijn ze ingeleverd en op de kisten gemonteerd. En het is wederom een prachtige collectie geworden met sprekende titels als ?Aliens in Conference?, ?Perenbloesem?, ?Peerouette?, ?Pyrus??Brilliantus?Corsoa?, om er maar een paar te noemen.

Zoals de titels zijn, zijn ook de achtergronden van de deelnemers divers. Zo doen er twee leerlingen mee van het ROC, afdeling Mediavormgeving, zijn leden van het Creatief Platform Tiel goed vertegenwoordigd, blijkt onze burgervader in zijn vrije tijd de kwast te hanteren en hebben we zelfs een 11-jarige kunstenares in ons midden, die ge?nspireerd is door het werk van Guusje Kaaijk.

Zondag 2 september om 12.45 uur worden de kunstperen onthuld op de Groenmarkt te Tiel en zijn ze door iedereen te bewonderen. Aansluitend vind het Mode-Event plaats in de binnenstad en zal het gezellig druk zijn. Parkeren is gratis.

De kunstperen zullen tijdens de corsoweken meermalen te zien zijn in de binnenstad en op het corsoterrein. Daarna zullen ze op gezette tijden en tijdens evenementen de stad kleuren.

GepeErsonaliseerd is een van de projecten van subTiel een initiatief van ondernemersver. Hart van Tiel ism 4-Stromenland, financieel ondersteund door de Gemeente Tiel en de Rabobank.

Bron: StadTiel

Comments are closed.