+100%-
Menu
50 jaar Waardevol Tiel

50 jaar Waardevol Tiel

Dit jaar (2023) viert de Vereniging Waardevol Tiel haar vijftigste verjaardag. De vereniging draagt die naam overigens pas sinds 2009. Vóór die tijd stond ze bekend als de Milieuwerkgroep Tiel.

De Milieuwerkgroep Tiel werd in 1973 opgericht door Ton van der Monde, Aafje Ippel, Geert van Atteveld en Arend Houtkoop. Directe aanleiding was het in 1972 verschenen rapport van de Club van Rome, “De grenzen aan de groei”. In dat rapport werd toen al gewezen op de eindigheid van de diverse grondstoffen op de aarde.

In de loop van de jaren maakten bekende Tielenaren deel uit van de Milieuwerkgroep. Zo maakte Carla Daalderop zich bijvoorbeeld sterk voor het behoud van de resten van het Drumptse landgoed De Elzenpasch. Ook Huub van Heiningen was een markant lid. Hij zorgde ervoor dat de vereniging zich minder ging opstellen als actiegroep en zich meer richtte op samenwerking en overleg. Daardoor lijkt in de huidige tijd meer te bereiken. Zo werd Waardevol Tiel een belangrijke gesprekspartner voor de Gemeente Tiel ten aanzien van erfgoed en monumenten. In dat overleg is Waardevol Tiel de partij die signaleert waar in Tiel pijnpunten op dit vlak zijn. Zoals een wethouder het noemde “de ogen en oren”.

Door overleg en samenwerking zijn er de nodige zaken in Tiel verwezenlijkt.
Lees het hele artikel: DeTielenaar.nl

Bijschrift foto: september 2023 - Waardevol Tiel bestuur bij een project ‘muurresten’ in de Vlindertuin. Op de foto van links naar rechts: Jan van Doesburg – Ronald van Lith – Bert van Setten – Ton Schiltmans – Peter Schipper – Arnoud Reijnen – John van Mil.

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.