+100%-
Menu

Uit in Tiel

Welkom in Tiel!

Welkom in de fruitstad aan de rivier de Waal in het hart van de Betuwe. Een streek die zich kenmerkt door heerlijk fruit. En dat zie je terug in en om de stad. Maak kennis met onze stadsmascotte Flipje, het fruitbaasje. Wandel door de Vlindertuin in het centrum en de boomgaarden in de omgeving en geniet van de grote evenementen Appelpop en het Fruitcorso.

Tiel is één van de tien oudste steden van Nederland. Tiel Hanzestad was rond het jaar 1000 al een zeer belangrijke handelsstad. Ons historische centrum met de sfeervolle winkelstraatjes herinneren daar nog aan. Daar is het erg gezellig, met talrijke winkels, restaurants en cafés, fraaie parken en stadstuinen.

Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven in Tiel. In Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof geniet je van vele prachtige voorstellingen en films. Bezoek ook cultuurgebouw Zinder met hierin o.a. de bibliotheek, muziekschool, exposities en kleine concerthal. In Zinder vind je ook het Toeristisch Informatie Punt (TIP).

Bij een bezoek aan Tiel mag een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum niet ontbreken. Met alles alles over de geschiedenis van Tiel en Flipje. Leuk voor jong en oud!

Tot ziens in Tiel!

Let op: door de ontwikkelingen rondom het coronavirus, COVID-19, kunnen bepaalde bezienswaardigheden en locaties in Tiel niet (of beperkt) toegankelijk zijn. Evenementen waar een vergunning voor nodig is, zijn geannuleerd of verzet zijn naar een later tijdstip. Check voor de zekerheid de website van de desbetreffende organisatie.

Uit-tips in Tiel

Laatste nieuwsvideo's

Zadenbibliotheek Tiel

Langste boomgaard van Europa

Jubileum Tielse Oudheidskamer

Voorstellingen & films Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

West Side Story
24-01-2022
Diederik van VleutenMoedig Voorwaarts
25-01-2022
West Side Story
25-01-2022

Activiteiten Bibliotheek Rivierenland Tiel