+100%-
Menu

Uit in Tiel

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus, COVID-19, zijn veel bezienswaardigheden en locaties in Tiel beperkt toegankelijk of gesloten. Alle evenementen waar een vergunning voor nodig is, zijn geannuleerd of zijn verzet naar een later tijdstip. Check voor de zekerheid de website van de desbetreffende organisatie.

Horeca, detailhandel en cultuur
Op een paar uitzonderingen na zijn alle eet- en drinkgelegenheden gesloten tot 15 maart 2021. Bezorgen en afhalen blijft wel mogelijk. Vanaf 3 maart 2021 mogen winkels onder bepaalde voorwaarden weer open.

Tussen 20.00 uur en 07.00 uur wordt er geen alcohol meer verkocht of bezorgd. Daarnaast is het niet toegestaan om tussen deze tijdstippen alcohol bij je te hebben of te nuttigen in de openbare ruimte. Vanaf zaterdag 23 januari 2021 geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. In elk geval tot de ochtend van 15 maart 2021. In alle openbare, publieke ruimten is het dragen van een mondkapje verplicht.

Bibliotheek Tiel, Cultuurcentrum Zinder, het Toeristisch Informatiecentrum, Flipje- en Streekmuseum en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof blijven gesloten, in elk geval tot 15 maart 2021.

Voor meer actuele informatie en advies raden we u aan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te raadplegen.

 

Tiel Hanzestad

Dagje Uit

Gezellig een dagje uit in Tiel? Lekker wandelen, fietsen of varen. Of de binnenstad in om te winkelen of een terrasje te pakken? Het kan allemaal in Tiel, Fruitstad aan de Waal. Voor het opdoen van ideeën of informatie voor een dagje uit, kunt u op deze website terecht.

Tiel behoort tot de tien oudste steden van Nederland. Tiel Hanzestad was ver voor de Hanze, rond het jaar 1000 al een zeer belangrijke handelsstad. Zo had het als een van de weinige plaatsen tolrecht en had het een eigen munt. Deze munten worden tot ver in Scandinavië en zelfs Rusland teruggevonden. Bij vrijwel alle opgravingen in Tiel zijn vondsten gedaan die verwijzen naar een rijk handelsverleden, zoals munten, weegschalen, scheepsfragmenten en nog veel meer. Diverse vondsten zijn terug te vinden in het Flipje & Streekmuseum. Voor informatie kijk op de speciale pagina: Dagje uit »


 

Koop lokaal, doe het digitaal

Door de coronamaatregelen zijn veel winkels dicht. De winkels met verkoop van essentiële levensmiddelen zoals de bakkers, slagers en drogisterijen zijn wél open. Hiervoor kunt u nog naar de winkelcentra en de binnenstad komen, echter kom wel alleen en houdt u aan de coronamaatregelen.

Heeft u dringend producten en/of outfit nodig, informeer dan bij uw favoriete winkel naar de mogelijkheden. U kunt veelal wel digitaal bestellen.  Check de socials, want winkeliers en horeca-ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten en komen uw bestelling aan huis bezorgen. Vanaf 3 maart 2021 mogen winkels onder bepaalde voorwaarden weer open. Voor de laatste informatie: www.winkelenintiel.nl. Koop lokaal, vooral nu!

Ik koop lokaal Tiel
Toeristisch Informatiepunt Zinder Tiel

 

Tiel, stad van Flipje en centrum van de Betuwe,  is een gastvrije, bruisende en ondernemende plaats. Centraal gelegen en daardoor ideaal om te fietsen, varen, wandelen, shoppen en evenementen te bezoeken.

Tiel is vooral een fruitstad.  Veel staat in het teken van fruit. Niet voor niets wordt de Betuwe met fruit geassocieerd en dat ziet u ook terug in de stad en de omgeving. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse Fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt.

Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven in Tiel. In het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof kun je tijdens het theaterseizoen genieten van de vele prachtige voorstellingen. Een aanwinst is het nieuwe cultuurgebouw Zinder. Bij een bezoek aan Tiel mag een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum niet ontbreken. Daar vindt u alles over geschiedenis van Tiel en Flipje. Voor alle toeristische informatie kunt u terecht in het cultuurgebouw Zinder. Daar vindt u een Toeristisch Informatie Punt (TIP). Tot ziens in Tiel!


 

Het laatste nieuws

Welke nieuwe Tielenaren zijn in aantocht? Je ziet nog eens wat als je aan het wandelen gaat in en om Tiel! Foto: Maaike van Tussenbroek

ooievaar in Tiel
Lees hier al het nieuws

Laatste nieuwsvideo's

IJspret in Tiel

Hoog water in de Waal bij Tiel

Evenementen

Evenementen Zinder

Voorstellingen & films Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof


01-01-1970

01-01-1970

01-01-1970

01-01-1970

Flipje, het sympathieke fruitbaasje uit Tiel

Wie Tiel zegt, zegt Flipje. Flipje is het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. Tiel is trots op Flipje en heeft hem geëerd met een standbeeld, midden in de binnenstad van Tiel, op de Groenmarkt. Flipje draagt bij elk bijzonder evenement andere kleren. Dit kleine Tielse monument heeft inmiddels al diverse kostuums. Mocht je ook een kostuum voor Flipje willen maken, pak dan nu je kans en neem contact met ons op (foto's: Jan Bouwhuis). 

Meer Flipje kostuums bekijken »

Flipje als Hofnar

Flipje als Matroos

Flipje als Filmster

Flipje als Wielrenner

Uit-tips in Tiel

Facebook