fbpx
+100%-
Menu
actie AAN in het donker Tiel

Actie AAN in het donker

Iedereen weet dat fietsen mét licht veel veiliger is dan fietsen zonder licht. Toch is er met name bij veel jongeren nog wel wat aan te merken op de fietsverlichting. Gemeente Tiel wil dat jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting. Daarom bezoekt het campagneteam van ‘AAN in het donker’ de gemeente.

Het campagneteam is donderdag 18 januari 2024 van 17.00 uur tot 21.00 uur bij het station van Tiel. De leden gaan in gesprek met fietsers over het belang van goed werkende fietsverlichting. Wie naar het campagneteam toe fietst én de fietsverlichting aan heeft staan, maakt kans op een gloednieuwe fiets. Fietsers zonder goed werkende verlichting kunnen ter plekke hun verlichting laten repareren of krijgen een oplaadbaar fietslampje om toch veilig thuis te komen.

Nog veel te verbeteren

De campagne wordt in de donkere periode van het jaar gehouden in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en in samenwerking met verschillende gemeenten en onderwijsinstellingen. Het is gericht op jongeren omdat zij veel fietsen en omdat er in deze groep nog veel te verbeteren is als het gaat om fietsverlichting en daarmee hun veiligheid.

Van de 12- tot en 24-jarigen heeft namelijk zo’n 37 procent nog geen goed werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel licht op hun fiets maar vergeten dit aan te zetten. Jongeren van 18 tot 24 jaar hebben meestal geen werkende verlichting, repareren dit niet en nemen ook geen vervangende lampjes mee.

Meer informatie: www.tiel.nl

Comments are closed.