+100%-
Menu
Ik koop lokaal

Aktie: Ik koop lokaal, bij een winkelier van hier

Gemeente Tiel draagt de lokale middenstand een warm hart toe. Zij zijn een campagne gestart om lokaal winkelen te promoten.  "We willen consumenten ervan overtuigen wél bij lokale middenstand te kopen", legt wethouder Brink uit, "dat is belangrijk voor de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in Tiel, dat moet namelijk op peil blijven. De lokale middenstand is bijvoorbeeld wel sponsor van sportverenigingen en allerlei evenementen."

Industrieterrein
Brink benadrukt dat de actie bedoeld is voor de héle Tielse middenstand, niet alleen voor het centrum maar ook voor de winkelcentra in de wijken, de buurtsupers, de markten en de middenstand op de industrieterreinen.Op de website www.uitintiel.nl staan posters die gratis gedownload kunnen worden. Bedrijven kunnen deze op een groter formaat bestellen. "Voor ieder deel van de stad is er een eigen poster, voor elk gebied is er zo een eigen campagnebeeld gemaakt", zegt de wethouder, "op de bedrijventerreinen zijn er immers ook winkels."

Coronacrisis
"We doen er echt alles aan de klappen die vallen door de corona-crisis te verzachten. We waren in Tiel juist op de goede weg, de binnenstad heeft bijvoorbeeld het afgelopen jaar veel aandacht gehad. Verfraaiing van het Tielse winkelgebied zit zeker nog in het verschiet. Na de corona-crisis gaan we er weer mee verder. Maar de crisis hakt er helaas wel in. Ik hoop dat er spoedig een goed medicijn en een vaccin gevonden wordt tegen het vreselijke virus." En het college heeft nog meer extra corona-maatregelen genomen om ondernemers tegemoet te komen. Horeca-ondernemers met een vergunning voor een terras op gemeentegrond betalen bijvoorbeeld in 2020 geen precariobelasting.Een overzicht van alle maatregelen staat op www.tiel.nl/corona.

Maatregelen
Het is nog niet de bedoeling recreatief te gaan winkelen, dat is niet verstandig. "We moeten een tweede golf van corona voorkomen, dat zou namelijke funest zijn. Het algemene beeldmerk van Koop Lokaal staat al vanaf 11 mei op de infozuilen. We willen hiermee mensen aanmoedigen lokaal te kopen maar wel binnen de beperkende maatregelen van corona. Dus kom alleen en alleen als je echt iets nodig hebt. Vermijd drukte en zorg dat je 1,5 meter afstand van anderen houdt. Dat is de verantwoordelijkheid van ons allen." Tenslotte roept hij particulieren op de posters te downloaden en ook voor hun ramen te hangen.
Zie: www.uitintiel.nl onder de button 'ik koop lokaal'.

Comments are closed.