+100%-
Menu
Appelpop Tiel

Appelpop wil ook in 2023 een gratis festival blijven ondanks dat de prijzen door de inflatie stijgen. Dat zegt voorzitter Kees van Keulen van de organiserende stichting. Het tweedaagse festival in Tiel wordt dit jaar gehouden op vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2023.

Er gaat wel wat veranderen zegt Van Keulen. "Voor het eerst in tien jaar verhogen we de sponsorpakketten. Nieuw is dat we nu ook all-inclusive sponsorpakketten aanbieden waar eten en drinken bij zijn inbegrepen. Het is echt luxer dan voorgaande edities."

Volgens Van Keulen hebben de 180 bedrijven die Appelpop al jarenlang financieel steunen positief gereageerd op de plannen. "In 2022 brachten onze sponsoren zo'n 600.000 euro bij elkaar. Vanwege de inflatie moet dat bedrag dit jaar worden verhoogd. Want de totale begroting voor Appelpop ligt dit jaar tussen de 1,3 en 1,4 miljoen euro."

Het publiek betaalt via eten en drinken
De rest van het geld wordt via eten en drinken betaald door het festivalpubliek. "Om gratis toegang te behouden zijn we genoodzaakt om ook hier een tariefverhoging door te voeren. Waar een consumptie bijvoorbeeld eerst 3,50 euro was, komen er nu een paar dubbeltjes bij."

Volgens Van Keulen leven we in een nieuwe wereld waar veel festivals op omvallen staan. "Door de inzet van honderden vrijwilligers én door iets meer te vragen van onze sponsoren en de consumpties iets te verhogen hopen we het toch voor elkaar te krijgen dat Appelpop gratis blijft. Maar een spannende uitdaging blijft het wel."

Op de vraag wat een biertje straks op Appelpop gaat kosten wil Van Keulen zich nog niet vastleggen. Dat hangt nog van veel ontwikkelingen af. Bijvoorbeeld van wat de bands gaan vragen, want die onderhandelingen lopen nog.

Bron: SRC.FM
Foto: jan Bouwhuis

Comments are closed.