+100%-
Menu
Appelpop

Appelpop gaat helaas ook dit jaar (2021) niet door. Naast de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, is volgens organisator Stichting Muziekstad Tiel het bedrijfsrisico te groot, vooral omdat het door de overheid ingerichte garantiefonds niet opgaat voor gratis festivals. De volgende editie staat nu gepland op 9 en 10 september 2022.

Juist die garantieregeling is hard nodig om het festival door te laten gaan, aldus de organisatie. Maar gratis festivals en onbetaalde organisaties komen niet in aanmerking. Voorzitter Kees van Keulen: ,,En dan hadden we wel allerlei organisatorische wijzingen door kunnen voeren, maar dan nog hadden we buiten de regels van het garantiefonds gevallen. Daarnaast is het lastig om aan alle dan geldende coronaregels te voldoen. Willen we het bijvoorbeeld door laten gaan voor maximaal tienduizend bezoekers, dan valt ons verdienmodel in duigen en krijgen we de begroting niet gedekt. Nemen we dan te grote risico’s, dan heb je kans dat we als festival niet meer terug kunnen keren.’’

Vernieuwde Waalkade

Er is ook goed nieuws: volgend jaar keert Appelpop terug op een vernieuwde Waalkade in Tiel. Dankzij goed overleg met de gemeente Tiel en de inzet van het college van B&W, wordt de inrichting van het terrein zo uitgevoerd dat de logistieke inrichting van Appelpop gewaarborgd blijft. De organisatie en de gemeente blijven in contact over de invullingen en aanpassingen.

Uitkijken naar 2022

,,Natuurlijk is het opnieuw slikken’’, aldus Van Keulen. ,,Maar we keren in ieder geval terug. We waren vol goede moed begonnen aan de voorbereiding en gaan nu niet in zomerslaap.
Zodra het kan, komen we met dezelfde strijdlust en energie weer bijeen om plannen te maken. We kijken er nu al naar uit om iedereen - trouwe vrijwilligers, partners en sponsors, artiesten, organisatoren en bezoekers - weer te zien in 2022 en de twee verloren jaren dubbel en dwars in te halen!’’

De 29e editie van Appelpop vindt plaats op 9 en 10 september 2022.

Voor het laatste nieuws: www.appelpop.nl

Comments are closed.