+100%-
Menu

Archeologie dagen TielArcheologie dagen met Romeinse Bruiloft en detectorbaan

Heb je altijd al willen weten hoe archeologen oude munten en andere metalen voorwerpen vinden? Grijp nu je kans!

Op zondag 13 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur is er voor het Flipje en Streekmuseum in Tiel een heuse detectorbaan. Hier kun je nu zelf met een metaaldetector op zoek gaan naar verborgen schatten. Je leert in deze workshop hoe je een metaaldetector moet gebruiken en ga je, net als een echte archeoloog, met een troffel zelf voorzichtig je vondsten uit het zand peuteren. Daarna bekijk je samen met de archeoloog wat je hebt gevonden en krijg je die, samen met een officieel detectordiploma, mee naar huis!

Heb je wel eens een voorwerp in de grond gevonden, misschien wel met een metaaldetector? Heb je thuis een verzameling archeologische vondsten maar weet je eigenlijk niet wat het zijn?

Op zondag 13 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur is er voor het Flipje en Streekmuseum in Tiel een determinatietafel. Hier kun je je archeologische voorwerpen laten zien aan de archeoloog, die je precies kan vertellen wat je hebt gevonden.

En willen je ouders ook nog iets speciaals zien? In de tuin van het museum vindt een Romeinse Bruiloft plaats! Er zijn drie priesters die met vuur en rituelen het huwelijk gaan voltrekken. In het museum kun je de tentoonstelling zien die hierbij hoort.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk!

Waar: Flipje en Streekmuseum Tiel 13 oktober 13:00 tot 16:30 uur.
Romeinse Bruiloft in de tuin van het museum.

Comments are closed.