fbpx
+100%-
Menu
Betuwse Fruitrally Tiel 2023

Autoliefhebbers opgelet: Betuwse Fruitrally op 7 mei

Nissan GTR Pacecar, T-Ford uit 1925, originele Ford Wegenwacht, Donkervoort, Borgward Isabella, Jaguar, Ferrari, Volkswagen Kever... Gaat jouw hart sneller kloppen bij het lezen van deze autonamen? Dan is de Tielse binnenstad op koopzondag 7 mei de plek waar je moet zijn! Ruim 200 oldtimers en bijzondere voertuigen rijden mee met de Betuwse Fruitrally en jij kunt dit evenement gratis bijwonen.

Om 10:00 uur worden de deelnemers verwacht en worden de voertuigen tentoongesteld op de Varkensmarkt, het Plein, de Kleibergsestraat en de Waalkade. Vanaf dat moment zijn de bijzondere wagens te bewonderen voor het publiek. Tot 12:00 uur, want dan start de rally door onze mooie Betuwe die volop in bloei staat. Vanaf 14:00 uur worden de deelnemers weer terug verwacht, waarna de wagens weer te bewonderen zijn.

Er is deze dag ook een jury aanwezig om de fraaiste auto’s te voorzien van een toepasselijke prijs. Er zijn drie categorieën waarbinnen een winnaar gekozen zal worden, namelijk oldtimers, cabrio’s en bijzondere auto’s. De winnaars zullen bekend worden gemaakt rond 16.00 uur op het Plein bij de Waterpoort en de prijzen zijn aangeboden door Buurvrouws Bistrobar, Café de Merckt en Schouwburg en filmtheater Agnietenhof en V-Max Racing.

Inschrijven als rallydeelnemer is niet meer mogelijk, het maximaal aantal deelnemers van 200 is inmiddels bereikt.

Fun & entertainment

Het openingswoord zal worden gehouden door Wethouder Remco Dijkstra, zelf een fervent autoliefhebber. Muzikaal wordt de start van de rally bijgestaan door een slagwerkgroep van de K.T.S.M. Zij zullen later ook in de stad te horen zijn tijdens de koopzondag.

Vanaf 14:00 uur zingen Sander Luurssen en Eric Baghuis hun ‘back in time’ repertoire bij Buurvrouw’s Bistrobar en na de prijsuitreiking neemt Café de Merckt het stokje over met Nederlandstalig zanger Richard ten Oever.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht, want kinderen kunnen op de Groenmarkt hun eigen rally rijden op een parcours met miniauto’s. Vanaf half 1 staan de auto’s voor de kids klaar.

Daarnaast is er een team van Veilig Verkeer Nederland aanwezig die bezoekers met een VR bril voorlichting geven over de gevaren van rijden onder invloed. Een passend thema bij dit evenement.

Koopzondag

Op zondag 7 mei 2023 is het koopzondag en daarom zijn naast de horecagelegenheden, ook de winkels geopend. Op deze koopdag is het voor bezoekers gratis parkeren in de binnenstad van Tiel, alleen de parkeerplaatsen op de Waalkade zijn deze dag gereserveerd voor de rallyrijders.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door SK-Consulting, Van IJzendoorn Marketing Advies, BlomVision, Inge Joustra Beheer en Administratie, Gemeente Tiel en ondernemersvereniging Hart van Tiel.

Voor meer informatie:
Website: winkelenintiel.nl
Facebook: facebook.com/betuwsefruitrally
Bij vragen kun je een e-mail sturen naar betuwsefruitrally@outlook.com

Foto van de organisatie: (vlnr) Mike Blom, Rose van den Berg, Sander Kerkhof en René van IJzendoorn. Op de foto ontbreekt Inge Joustra.

 

Comments are closed.