fbpx
+100%-
Menu
betuwse kersen

“De kwaliteit van de kersen was dit jaar erg goed. Erg smaakvol vanwege de vele zonuren in het voorjaar. Deze week nog de ‘Regina’ en dan zit het kersenseizoen erop. Ook dit jaar was er veel belangstelling voor het ‘zelf plukken’. Toeristen kwamen zelfs uit het hele land”, zo geeft kersenteler Aart Blom aan.  “Spannend was het wel in mei. Toen vielen er hagelbuien precies in een strook langs de rijksweg A15, waar onze boomgaard lag. Deze hagelbuien hebben voor enige schade gezorgd. Dat was een tegenvaller. Gelukkig hadden we een groot deel van de boomgaard al wel overkapt, anders had het er slecht uitgezien voor ons”, zo blikt Aart Blom terug. “Al met al kunnen we terug kijken op een goed kersenseizoen. Erg blij waren we dat de Betuwse Kersendagen weer doorgang konden vinden. Dat kersenfeest was de kers op de taart.”

Het einde van het kersenseizoen nadert. Aankomend week is het laatste weekend dat je nog verse kersen uit de boomgaard kunt kopen. De kersenwinkel in Wadenoijen is open tot en met zondag 7 augustus 2022.. Naast Betuwse kersen kun je er nog andere fruitlekkernijen kopen. Na zondag is het echt gebeurd en moeten we met z’n allen weer een jaar wachten op de nieuwe oogst. Dus wie nog één keer verse kersen wil proeven, moet opschieten.

Winnaars kersenrecepten

Tijdens het kersenseizoen konden kersenliefhebbers een eigen kersenrecept inzenden. Uit de vele inzendingen zijn drie winnaars gekomen: Marleen Dewulf-Veringa, Natalia Tkach en Mick Snep. Zij hebben een kistje kersen gewonnen van 5 kilogram. Deze winactie werd georganiseerd door Streeckerij de Betuwe, samen met uitgeverij Het Kontakt. Het heerlijke, hartige kersenrecept van Marleen is uitgekozen voor een vermelding op de website van Streeckerij de Betuwe.

Voor wie meer wil weten over de Betuwse kersen, heerlijke kersenrecepten, de winactie en leuke weetjes over de Betuwse kersen, kijk op de website www.streeckerijdebetuwe.nl

Locatie

Streeckerij de Betuwe
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: Overlaat 5, 4014 MW Wadenoijen

www.streeckerijdebetuwe.nl

Facebookpagina: https://facebook.com/betuwekers

Instagram: https://www.instagram.com/streeckerijdebetuwe_

Foto: Jan Bouwhuis
Publicatie: 5 augustus 2022

Comments are closed.