+100%-
Menu
Betuwse Appelplukdagen

De Betuwse Appelplukdagen komen eraan! In het weekend van 25, 26 en 27 september en in het weekend van 2, 3 en 4 oktober opent Aart Blom zijn boomgaard nog één keer dit jaar voor de echte fruitliefhebbers.

Het succes van ‘Pluk ‘m zelf’ van de Betuwse kersen krijgt een vervolg: bezoekers kunnen nu appels komen plukken in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Aart Blom vertelt: “Bezoekers kunnen in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf appels plukken. Zowel deze als afgelopen zomer hebben wij gemerkt dat daar veel belangstelling voor is. Zelfs nu het kersenseizoen voorbij is, krijgen we via social media nog veel vragen hierover binnen. We willen daar graag aan tegemoet komen. Als het kistje vol zit, worden de appels afgewogen en kan de bezoeker de appels afrekenen in de fruitwinkel. Uiteraard wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen.”

Leerzaam én lekker
Kom naar de Betuwe en bezoek onze appelboomgaard, pers je eigen appelsap, neem een kijkje in de fruitwinkel en kom alles over het teeltproces te weten. Niet alleen leuk, maar ook actief, informatief en lekker! Heel Nederland, van jong tot oud, is uitgenodigd om appels te komen proeven en plukken. Maak er een leuk dagje uit van!

Jonagold appels
De boomgaard hangt vol met rijpe appels van het ras ‘Jonagold’. Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. De prijs voor de zelf geplukte appels bedraagt slechts € 1,00 per kilo. De pluktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. Toegang tot de boomgaard en het parkeren is gratis.

Locatie

De boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen ligt ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME in Wadenoijen. Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Voor wie meer wil weten over de Betuwse Appelplukdagen, kijk op de website van www.betuwekers.nl

Comments are closed.