fbpx
+100%-
Menu
Betuwse Fruitrally Tiel

Na twee jaar geduld kunnen op koopzondag 1 mei weer alle remmen los tijdens de Betuwse Fruitrally in de Tielse binnenstad! 150 deelnemers uit het hele land met ieder een eigen oldtimer of andere bijzondere auto nemen deel aan deze leuke dag.

Om 10:00 uur worden de deelnemers verwacht en worden de wagens tentoongesteld op de Varkensmarkt, het Plein, de Kleibergsestraat en de Waalkade. Vanaf dat moment zijn de bijzondere voertuigen te bewonderen door het publiek. Tot 12:00 uur, want dan start de rally door onze mooie Betuwe die volop in bloei staat. Vanaf 14:00 uur worden de deelnemers weer terug verwacht, waarna de wagens weer te bewonderen zijn.

Er zal deze dag ook een jury aanwezig zijn om de fraaiste auto’s te voorzien van een toepasselijke prijs. Er zijn drie categorieën waarbinnen een winnaar zal worden gekozen, namelijk oldtimers, cabrio’s en bijzondere auto’s. De winnaars zullen bekend worden gemaakt rond 16.00 uur op het Plein. Voor en na de prijsuitreiking gaan Eric Baghuis en Sander Luurssen de muzikale omlijsting verzorgen op het terras op het Plein bij Bistro de Buurvrouw. Een passend en sfeervol optreden als afsluiting van een prachtige dag in het centrum van Tiel.

Koopzondag

Op zondag 1 mei is het koopzondag en daarom zijn naast de horecagelegenheden, ook de winkels geopend. Op deze koopdag is het voor bezoekers gratis parkeren in de binnenstad van Tiel. Dit geldt ook voor de parkeergarage, met uitzondering van plaatsen vergunninghouders.

Vaartochtje over de Waal

Speciaal voor deze dag liggen de varende monumenten Hendrikus en waalschokker Neeltje Jantje aan de Waalkade. Deze boten zijn te bezichtigen en met Neeltje Jantje kunnen vaartochtjes over de Waal worden gemaakt.

Historische stadswandeling

Daarnaast zal de Oudheidkamer vanaf het Flipje standbeeld (die voor de gelegenheid geheel in stijl is aangekleed) een historische stadwandeling verzorgen voor iedereen die dat leuk vindt. De wandelingen starten om 10:15 uur, 11:15 uur en 15:00 uur.

Daarnaast is speciaal voor deze dag het Flipje- en Streekmuseum geopend voor publiek en zal op de Groenmarkt een skelterbaan voor kinderen zijn opgesteld. Kortom, alle ingrediënten om er een gezellige dag van te maken in het centrum van Tiel!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door SK-Consulting, Van IJzendoorn Marketing Advies, BlomVision, Inge Joustra Beheer en Administratie en ondernemersvereniging Hart van Tiel.

Voor de laatste informatie: Facebook.com/betuwsefruitrally

Comments are closed.