+100%-
Menu
Tour de Waal en Flipje
Helaas dit jaar geen uitbundige activiteiten om het Bevrijdingsfeest te vieren, maar tóch heeft vrijheidsevenement Tour de Waal een paar mooie initiatieven, waaronder:
  • Legercolonne en attentie voor verzorgingshuizen; een aantal oude legervoertuigen rijdt in kleine colonnes door Rivierenland om bij verzorgingshuizen een leuke attentie te brengen. Waaronder lekkers en een speciale ansichtkaart van Arie van Vliet, de tekenaar van Flipje.
  • Tekenen voor vrede: grote straattekeningen; Beeldend kunstenaars Ans van den Hurk en Guusje Kaayk maken een verbinding met de oevers van de Waal tussen Tiel en Wamel. Zij symboliseren aan beide oevers (waar de veerpont aanmeert) de dag van de vrijheid d.m.v. symbolen, uitspraken en portretten van mensen die zich inzetten voor de vrede.
  • Tour de Waal steengoed; Op de fietsroute van Tour de Waal kan je kleurige zwerfstenen tegenkomen. Ze zijn gemaakt door Gerdie van Doesburg uit Rossum en voorzien van iconische plekken langs de route. De hele maand mei mag je zoeken. Heb je er eentje gevonden en je meldt het bij Tour de Waal, dan maak je kans op een prijs.
Voor meer informatie: www.tourdewaal.nl
Comments are closed.