+100%-
Menu
bloesem

De Rode Kruis Bloesemtocht gaat in april 2021 niet door. Corona is wederom de boosdoener. Het bestuur van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft na uitgebreid overleg moeten besluiten om de Bloesemtocht op 17 april 2021 en de Bloesemrun op 16 april 2021 niet door te laten gaan.

Het is een moeilijke beslissing waarbij we wandelaars, hardlopers en vrijwilligers opnieuw teleur moeten stellen. Het kost maanden om dit grootste ééndaagse wandelevenement van Nederland en het hardloopevenement voor te bereiden. Het is reëel om te verwachten dat er in april 2021 nog altijd Corona maatregelen zullen zijn. Deze zijn niet te verenigen met onze evenementen.

Afgelopen jaar zijn de Bloesemtocht en de Bloesemrun een maand voor aanvang afgelast. Dit heeft veel impact gehad op de organisatie, vrijwilligers en sponsoren. Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: “Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken voor volgend jaar. Gezien deze onzekerheid hebben wij dus besloten om de komende editie vroegtijdig te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen.”

Het bestuur vond dit een moeilijk besluit. Ieder jaar staan ruim 500 vrijwilligers klaar om er een mooie wandeldag en een uniek hardloopevenement van te maken. We hopen dat de situatie in 2022 rooskleuriger is en we dan wel onze mooie evenementen mogen organiseren in de prachtige Betuwe. De volgende editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht staat gepland voor vrijdag 22 april (Bloesemrun) en zaterdag 23 april 2022 (Bloesemtocht).

Alternatief programma
Het doel van onze stichting is om geld op te halen voor projecten van het Rode Kruis in Nederland. Het bestuur en de comités gaan daarom de komende maanden ideeën uitwerken voor een alternatief Corona-proof evenement, waarmee we onze doelstelling alsnog kunnen bereiken.

Bestuur Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Voor meer informatie: rodekruisbloesemtocht.nl/nieuws/

Comments are closed.