+100%-
Menu
borden met pen en penseeel door Tiel

Bordenroute met 'pen en penseel door Tiel' vernieuwd

Deze maand zijn er rond het stadscentrum van Tiel nieuwe borden verschenen met oude afbeeldingen. Het betreft een vernieuwde versie van de in 2021 geplaatste route ‘Met pen en penseel door Tiel’.

De bordenroute werd ruim drie jaar geleden bedacht door Peter Schipper. In 2021 bestond de Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en Omstreken 120 jaar. In dat coronajaar kon de vereniging geen grote activiteiten ontplooien. Daarom kwamen Peter Schipper, Emile Smit en Wim Veerman met een boek. Dat boek met de titel ‘Met pen en penseel door Tiel’ bevatte 43 historische afbeeldingen met een toelichting en ondersteunende foto’s van Jan Bouwhuis. Tijdens de werkzaamheden voor het boek kwam Peter Schipper met de suggestie om reproducties van de borden te plaatsen op de plekken, waar in het verleden de kunstenaar de situatie had getekend. Zó kon men zich voorstellen hoe die plek er ooit uitzag.

Er werden tien afbeeldingen geselecteerd. Die werden uitvergroot en op stevige borden weergegeven. Via een QR-code konden wandelaars de route volgen en het verhaal van de afbeelding lezen. De borden waren als tijdelijk cadeau van de Vereniging Oudheidkamer bedoeld en er was vergunning om ze van mei tot september 2021 te plaatsen. Peter Schipper met een aantal zorgde zelf voor de plaatsing.

Voor het gehele artikel en een overzicht van de borden, kijk op www.detielenaar.nl

Comments are closed.