+100%-
Menu

Streeckerij de BetuweHet plan voor een streekbelevingspark in de Betuwe krijgt steeds meer vorm. Diverse ondernemers en bestuurders uit de regio laten weten dit initiatief van harte te ondersteunen. Zij willen ook meedenken over de toekomstige inrichting van het park.

 De ambitie is om met nieuwe streekbelevingspark het streektoerisme te bevorderen en de regio ‘op de kaart’ te zetten’ in toeristisch Nederland. Maar ook toeristen uit Duitsland en Aziatische landen tonen  interesse.

Richard de Bruin (directeur RBT Rivierenland): “Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen kan een belangrijke hotspot worden. De Open Kersendagen trokken vorige maand al ongeveer 10.000 bezoekers naar de Betuwe. Bijna twee keer zoveel als vorig jaar. De kersenboomgaard is daarnaast een van de plekken waar dit jaar enkele bussen vol met Aziatische toeristen arriveren die in de boomgaard hun eigen mandjes met kersen plukken. Je ziet dat eigenlijk het streekproductentoerisme in de lift zit.

Aart Blom (kersenteler en eigenaar van de kersenboomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen) ziet veel nieuwe kansen: “De streekproducten van de Betuwe, waaronder het fruit dat ter plaatse geteeld wordt, staat centraal. Dagrecreatie, retail, gastronomie en activiteiten over dit onderwerp worden daarbij gecombineerd tot een beleving voor de hele familie. Zo willen we ook weer jam gaan maken, zoals dit vroeger ging bij jamfabriek de Betuwe. Proeven, plukken, beleven: het park wordt een prachtig dagje uit voor jong en oud.

René van IJzendoorn (marketingadviseur) vervolgt: “Met Streeckerij de Betuwe ontstaat er eindelijk een plek waar al het moois van wat de Betuwe te bieden heeft, samen komt op één locatie. Nu zijn al deze activiteiten en wetenswaardigheden versnipperd over de hele Betuwe heen. Toeristen zien door de bomen het bos niet meer. Met het park worden we ook voor busorganisaties interessant en kunnen we hen een mooi dagprogramma bieden”.

Nieuwe website

Ook andere ondernemers en bestuurders zijn enthousiast over het fruitbelevingspark. Dit valt te lezen op de nieuwe website van Streeckerij de Betuwe, die pas is gelanceerd. Op deze site staan verder veel steunbetuigingen voor het park.Kijk op:  www.streeckerijdebetuwe.nl

Ontwikkeling

Het plan ‘Streeckerij de Betuwe’ is nog in ontwikkeling. Op dit moment lopen er onderzoeken ter voorbereiding op een wijziging van het bestemmingsplan. Daarnaast lopen er gesprekken met omwonenden in een speciale begeleidingsgroep, waarin ook de onderzoeken op de agenda staan. Het doel is namelijk dat de omgeving optimaal mee profiteert van de ontwikkeling en eventuele overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.

De onderzoeken en gesprekken worden waarschijnlijk dit najaar afgerond en kan de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan starten. Met een voorspoedig verloop kan in het voorjaar van 2020 het park in detail ontworpen worden. In het voorjaar 2021 zou het park dan haar deuren voor gasten kunnen openen.

Comments are closed.