+100%-
Menu

Cultuurgebouw Zinder

Cultuur

Cultuurgebouw Zinder

Zinder Tiel

Zinder
Zinder is het prachtige nieuwe cultuurgebouw van Tiel, het onderkomen voor het centrum voor de kunsten, het poppodium, de kunstuitleen, de expositieruimte, een Grand Café en de bibliotheek.

Zinder is dé plek voor ontmoeting waar jong en oud uit Tiel en omgeving kan genieten van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft én er zelf mee aan de slag kan.

  • Zinder Educatie biedt lessen en cursussen op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater en film, maar organiseert ook exposities, kunstreizen, projecten en andere activiteiten.
  • Zinder Podium organiseert popconcerten in de Zinder Zaal en biedt een podium aan feesten, evenementen en voorstellingen.
  • Zinder Expo is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse beeldende kunst en biedt kunstenaars een podium om hun werk tentoon te stellen.
  • Zinder Café is een uitnodigende plek voor iedereen, waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie met gebak, de krant, gratis Wifi en iets te eten van de kleine kaart.
  • Zinder Kunstuitleen verhuurt én verkoopt kunst aan particulieren en bedrijven. Met een keuze uit zo’n 40.000 kunstwerken kan er onbeperkt worden geëxperimenteerd met kunst in huis.

Zinder is bij uitstek geschikt voor congressen, (zakelijke) bijeenkomsten en recepties. Samen met Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof maakt Zinder onderdeel uit van Cultuurbedrijf Tiel.

Bekijk alle evenementen »

Bibliotheek
Bij Bibliotheek Rivierenland tref je een schatkamer vol boeken, tijdschriften, e-books, luisterboeken en dvd’s aan, die je kunt lenen als je een abonnement hebt. Maar je bent ook zonder abonnement van harte welkom in de bibliotheek, bijvoorbeeld om de krant te lezen, te studeren of werken. Er zijn werkplekken met en zonder computers en je kunt gebruikmaken van het gratis Wifi-netwerk. Verder kun je meedoen aan leuke, leerzame en ontspannende activiteiten. En kom ook eens kijken in het moderne Medialab. Hier kun je kennismaken met de nieuwste technologieën en digitale educatie. Veel activiteiten van de bieb zijn gratis toegankelijk. In de agenda op de website vind je het gehele aanbod: www.bibliotheekrivierenland.nl.

Toeristisch Informatie Punt

In het cultuurgebouw Zinder is ook het Toeristisch Informatie Punt (TIP) gevestigd. Toeristen die een bezoek aan Tiel willen brengen, kunnen tijdens kantooruren daar informatie inwinnen en tips krijgen over de mooiste plekjes van Tiel & de Betuwe.

Adres Zinder
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel
Tel. 0344-636060
www.zinder.nl

Foto: Scagliola Brakkee 

Algemene informatie

Adres: Rechtbankstraat 1, 4001 JR, Tiel, Nederland
    Bekijk website Ga naar alle Cultuur >
    Comments are closed.