+100%-
Menu

Historische verenigingen

Cultuur

Historische verenigingen

De Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en Omstreken is een vereniging die zich bezighoudt met de geschiedenis van de stad en de streek. De vereniging kent diverse werkgroepen (zoals de archeologie-werkgroep BATO) en organiseert onder andere lezingen, excursies en concerten en geeft verschillende publicaties uit.
Inmiddels heeft de vereniging zo’n 450 leden.
Voor meer informatie over de vereniging: www.oudheidkamer-tiel.nl

Veel informatie over de geschiedenis van Tiel is terug te vinden op de website Tiel-Bijzonder-Verleden.nl. Op deze site zijn ook meerdere historische stadswandelingen te vinden.

Historische Kring West-Betuwe

De Historische Kring tracht zijn doelen te bereiken door het houden van lezingen, excursies en tentoonstellingen, het uitgeven van een periodiek en van andere geschriften.
Verder ondersteunt de Kring door anderen ondernomen activiteiten in de geest van de vereniging.
Voor meer informatie www.hkwb.nl

Genealogen Vereniging

Deze vereniging houdt regelmatig lezingen, die plaats vinden op de derde dinsdag van de maand in het Flipje en Streekmuseum Tiel, Plein 48. Aanvang van de lezingen is om 20:00 uur.
Voor meer informatie www.betuwe.ngv.nl

Natuurkundig Genootschap Physica

Dit genootschap houdt één keer in de maand lezingen in het Regionaal Archief Rivierenland, J.S. de Jongplein 3..
Aanvang van de lezingen is om 20.00 uur.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. de Jong, telefoonnummer 0344-611294, of kijk op www.physicatiel.wordpress.com

Bato

De afkorting BATO staat voor Beoefenaren Archeologie in Tiel en Omgeving, de werkgroep archeologie van de Oudheidkamer.

Als een van de grootste wapenfeiten van BATO mag geteld worden het vinden en opgraven van wat nu bekend is als Tiel-Passewaaij. Door er bij de overheden op aan te dringen dat er ook een grafveld van betekenis lag wat onderzoek behoefde, heeft dit er uiteindelijk in geresulteerd dat de VU er van 1995 tot 2004 aan gewerkt heeft.

Naast opgraven en conserveren heeft BATO ook maatschappelijke taken zoals voorlichting geven en het begeleiden en kritisch volgen van lokale en provinciale overheden.

http://bato.oudheidkamer-tiel.nl

Algemene informatie

Adres: Plein 48, 4001 LJ Tiel, Nederland
    Bekijk website Ga naar alle Cultuur >
    Comments are closed.