+100%-
Menu

Dag Uitje Tiel Archive

Toeristisch Informatiepunt

Toeristisch informatiepunt Tiel
Toeristisch informatiepunt Tiel
Toeristisch informatiepunt Tiel

Toeristisch Informatie Punt (TIP) 

Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) kunt u informatie verkrijgen over de vele activiteiten en bezienswaardigheden in Tiel. De stad Tiel ligt midden in de Betuwe, de fruittuin van Nederland. Veel van het fruit ziet u ook terug in de stad. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt. Denk aan prachtige historische locaties, die herinneren aan Tiel als Hanzestad. Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) kunt u meer informatie krijgen over Tiel en de vele fiets- en wandelroutes. Tevens kunt u gratis het magazine 'Uit in Tiel' meenemen.

U kunt contact opnemen via het volgende telefoonnummer: 0344 - 636060 of via het e-mailadres: zinderbalie@cultuurbedrijftiel.nl

Het informatiepunt is te bezoeken op onderstaand adres. U bent van harte welkom.

Cultuurgebouw Zinder
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel

Openingstijden:
Maandag: 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Zondag: gesloten

Parkeertip
Bij het informatiepunt is een grote ondergrondse parkeergarage (Westluidense Poort). Daar vindt u altijd een parkeerplaats voor uw auto, motor of fiets. Ook zijn daar electrische oplaadpunten.

$new_string

Museum

Flipje & Streekmuseum TieTiel beschikt over een eigen museum: het Flipje en Streekmuseum Tiel. Bij een 'Dagje Uit' naar Tiel mag een bezoek aan dit bijzondere museum niet ontbreken.

Het is een modern museum geschikt voor kinderen, gezinnen en ouderen die het leuk vinden hun jeugidool Flipje weer terug te zien. Het is nooit stil in het museum. Kinderen kunnen spelen op de grote multitouch-tafel, wedstrijdjes houden in jampanroeren of fruitballen sorteren. Ze kunnen griezelen bij de drie skeletten uit 1450 die zijn begraven onder de stadsmaquette en spannende speurtochten ondernemen of spelen dat ze een echte archeoloog zijn in de archeologische werkplaats voor kinderen.

Het museum heeft tweemaal per jaar een wisselende tentoonstelling en daarnaast is er zilver, porselein en archeologie te zien.

In het museum is ook informatie te vinden over het rijke verleden van Tiel als Hanzestad.

$new_string

Autoroutes in Rivierenland

Land van Maas en Waal (60 of 70 km)

Deze route voert grotendeels door het Land van Maas en Waal. Startpunt is knooppunt 82 aan de Waalkade in Tiel.
U vertrekt in oostelijke richting (met de Waal aan uw rechterkant). U rijdt richting Echteld. Nadat u over Amsterdam-Rijnkanaal bent gegaan, gaat u rechtsaf richting Echteld en Ochten. Bij het tankstation bij Echteld gaat naar links en volgt u de borden richting Beneden-Leeuwen. Zodra u over de brug over de Waal bent gegaan, volgt u Wamel. Vanaf Wamel kunt u de knooppunten volgen: achtereenvolgens komt u de volgende knooppunten tegen: 45, 46, 47, 48, 57, 10, 55, 56, 73, 69, 68, 71, 90, 91, 92, 12, 13, 59, 87, 86, 85.
In deze route komt u door de volgende dorpen: Wamel, Altforst, Horssen, Appeltern, Batenburg, Hernen, Bergharen, Afferden, Druten, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen en Echteld. Midden in  Afferden ligt een fraai pleintje.
Daarna komt u op de dijk langs de Waal; dit geeft een aantal zeer fraaie panorama’s. De brug over de Waal vormt een markant decor.

Lingeroute (67, 60 of 44 km)

Deze route start in Geldermalsen bij knooppunt 59
Vervolgens passeert u de volgende knooppunten: 59, 30, 53, 52, 51, 97, 98, 99, 49, 31, 29, 38, 26, 39, 37, 36, 33, 34, 57, 48, 82, 05/81, 80, 54, 55, 31, 60 en 59.
Als u bij knooppunt 49 naar knooppunt 57 gaat, wordt de route 23 km korter.
Bij knooppunt 38 kunt u afsteken naar knooppunt 37; hierdoor wordt de route 5 km korter.

 

Route vanuit Ochten (57 km)

U start in Ochten aan de Waaldijk. U rijdt in oostelijke richting naar knooppunt 02.
Vervolgens passeert u de knooppunten: 02, 91, 93, 90, 09, 08, 07, 78, 77, 76, 74, 73, 71, 72, 04, 03, 50, 85, 52.

 

Rondje over de bruggen (62 km)

Deze route start bij knooppunt 82 aan de Waalkade in Tiel.  Vanaf het startpunt rijdt u in oostelijke richting, via de Lokweg en de Grotebrugsegrintweg naar de brug over Het Amsterdam-Rijnkanaal. U rijdt richting Echteld. Nadat u over het Amsterdam-Rijnkanaal bent gegaan, gaat u rechtsaf richting Echteld en Ochten. Bij het tankstation bij Echteld gaat u naar links en volgt u de borden richting Beneden-Leeuwen. Zodra u over de brug over de Waal bent gegaan, volgt u Wamel en kunt u eenvoudig de volgende knooppunten volgen: 81, 80, 24, 69, 67 en 78. Bij knooppunt 78 gaat u over de brug richting Waardenburg. Vanaf hier volgt u richting Geldermalsen. Op de rotonde buiten het dorp gaat u naar rechts richting Neerijnen. Door het dorp Neerijnen komt u weer op de Waaldijk. Een iets kortere route gaat van knooppunt 77 over de dijk naar knooppunt 75 (deze weg is niet helemaal  verhard). Vanaf het knooppunt 75 volgt u de knooppunten 70, 71, 23, 44, 82.
Deze route is 62 km.

 

Rondje Maas en Waal (60 km)

U start deze route in Beneden-Leeuwen bij knooppunt 86.
Achtereenvolgens passeert u de volgende knooppunten: 86, 87, 59, 13, 12, 92, 53, 57, 10, 17, 36, 70, 71, 68, 69, 73, 56, 55, 89, 49, 28, 25, 26, 20, 21, 24, 80, 81 en 86

 

 

$new_string

Theater

agnietenhofSchouwburg en Filmtheater Agnietenhof is hét theater in het midden van het land met een zeer diverse theaterprogrammering en een hoogwaardig filmaanbod.

De Agnietenhof heeft twee theaterzalen: de Grote zaal (800 stoelen) en de Kleine Zaal (230 stoelen) en diverse sfeervolle foyers. Daarnaast beschikt de Agnietenhof over een eigen restaurant waar u voorafgaand aan de film of voorstelling heerlijk kunt dineren. Het restaurant is geopend op dinsdag- woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof biedt u een uitstekende ambiance voor een avondje uit. Een drankje en hapje in het gezellige Theatercafé maakt de avond compleet.

« Bekijk hier het programma »

 

 

$new_string

Workshops

workshop TielStokerij Lubberhuizen & Raaff

Lubberhuizen & Raaff is een Nederlandse stokerij, gevestigd in het oude brandweerhuis van Varik, het prachtige Betuwse streekdorp te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden.

Daar, aan de Waalbandijk, destilleren wij als enige het beste versgeplukte fruit – appels, peren, pruimen, kersen, frambozen, zwarte bessen en bramen, tot eaux- de-vie van de allerhoogste kwaliteit.

In tegenstelling tot de gebruikelijke fabrieksprocessen waarbij industriële alcohol met essences wordt gemengd en als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, stoken L&R volledig ambachtelijk. Daarom hebben we een kleine productie en kunnen de smaken van jaar tot jaar verschillen.

Voor meer informatie: www.lubberhuizen-raaff.nl

 

Pareldag

betuws wijndomeinOp de laatste zondag in mei wordt elk jaar de Pareldag georganiseerd op het wijndomein. Een gezellige dag met van alles toe doen voor jong en oud. Er is een culinaire markt waar je diverse lekkere happen kunt krijgen. Vanaf 13 uur tot 18 uur bent u van harte welkom!

Kom de nieuwe LingeParel Wit en LingeParel Rosé proeven! Ook alle andere wijnen van het Betuws Wijndomein kunt u weer proeven want we hebben weer een prachtig jaar met mooie, rijpe druiven! Ontdek de Betuwe Bruis, ons nieuwste product!

Neem een kleedje mee en verzamel lekkere happen, uw favoriete wijn en geniet tussen de druivenstokken!

Voor meer informatie: www.betuwswijndomein.nl 

 

Brood bakken

workshop brood bakken thedinghsweertWil je het hele brood-bak-proces leren begrijpen en beheersen? Heb je nog nooit een brood gebakken of ben je thuis al enthousiast aan de slag maar wil je meer leren over de techniek? Bij de bakkerij van Stichting Thedinghsweert krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. De workshop wordt gegeven door bakker Martin Bom. hij is een ware brood-autoriteit in de regio. Martin Bom heeft 25 jaar een eigen bakkerij gehad. Elke maand wordt er een workshop ‘Brood bakken’ gehouden.

Voor meer informatie: Thedinghsweert.nl

Atelier Nubiar

Bij atelier Nubiar in Tiel kun je samen met Goudsmid Carla Dubbink diverse workshops doen. Van het zelf maken van een zilveren ring of hanger tot het maken van een aanzoek ring, je eigen trouwringen maken of het maken van een herdenkingssieraad.

Ook is het mogelijk om in speciale gevallen een ‘Zilveren Flipje’ cadeau te doen bij bijzondere sieraden of opdrachten met daaraan een label: gemaakt in Tiel, stad van Flipje.

U maakt kennis met alle facetten van het vak van de goudsmid en u gaat ook echt zelf smeden. De workshops worden op maat en op afspraak gegeven. Na afloop van de workshop hopen we dat u iets nieuws geleerd heeft, een prachtige herinnering erbij hebt en een mooi sieraad mee naar huis neemt.

Meer weten over Atelier Nubiar en de workshops? kijk dan op www.nubiar.nl of www.nubiar.nl/gemaaktintiel

$new_string

Dierenpark

ijsberenOuwehands Dierenpark Rhenen

Sta neus aan neus met de speelse ijsbeertweeling, loop onder de laagvliegende monniksgieren door en bespied de beren vanuit de nieuwe observatiepost in Expeditie Berenbos. Ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

Expeditie Berenbos

Ga in Expeditie Berenbos door het spannende doolhof, bezoek het pittoreske dorp Karpatica en ontdek daar alles over de beer. Vervolg de expeditie, bewonder de sterrenhemel en ga op avontuur in Het Berenbos. In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Samen met de wolven leven ze op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project en een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. Expeditie Berenbos, ontdek de wereld van de beer!

$new_string

Vissen

Hengelsport

 

Vissen

Vissen is altijd boeiend, zowel voor jong als voor oud. Heb je zin om te leren vissen of wil je graag nòg meer leren dan kan je terecht bij Johan Caneel. Hij heeft Tiel als vertrekpunt maar op verzoek komt hij ook naar andere locaties.

Adres

Jan Lighthartstraat 3
4003 DJ Tiel
0344-623981/06-40403205
www.visgidsjohan.nl

 

Visbenodigdheden

Hengelsport Tiel
Fabriekslaantje 17
4005 MC  Tiel
0344-663348
www.hengelsporttiel.nl

 

Watersport- en kampeerartikelen

 

Tielse Watersportvereniging De Waal

Nieuwe Havendijk 2
4005 MG  Tiel
0344-614834
www.twvdewaal.nl

 

$new_string

Zwemmen

Zwemmen overdekt

Zwembad Waalslag beschikt over wedstrijd- en recreatiebaden. Ook is het complex voorzien van allerlei faciliteiten, zoals zonnebanken, een infraroodsauna en een whirpool.

Adres
Laan van Westroyen 99
4002 GW Tiel
0344-613274
www.zwembadwaalslag.nl

Zwemmen open lucht

Recreatiegebieden zijn er genoeg in de buurt van Tiel.

Beldert Beach

Het dichtst bij de stad ligt ‘Beldert Beach’. Een mooie en schone waterplas met voor ieder wat wils. Heerlijk zwemwater met een aantal gratis activiteiten. Ga bijvoorbeeld van de 25-meter hoge Killersurf glijbaan of speel een potje beachvolleybal. Ook hebben we een familieglijbaan voor de minder grote waaghals. Met de Kiosk en de Beachclub zijn er ook verschillende horeca gelegenheden. Heerlijke frietjes, snack, ijsjes en drankjes om je dag compleet te maken. Voor de openingstijden van de verschillende horecapunten en het strand kijk je op onze website. Entree is €5,- p.p. en een seizoenskaart is €35,- p.p. Beldert Beach is gelegen op het evenemententerrein van De Kaap. Een evenementenlocatie met meerdere uitjes als Wipeout, Expeditie Robinson, Mission Metaverse en nog veel meer. Super geschikt voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en familieuitjes.

Adres:
Strandweg 1
4011LZ Zoelen
Whatsapp: 0344-745402
www.beldertbeach.nl

Eiland van Maurik

Enkele kilometers van Tiel vandaan ligt het recreatiegebied 'Eiland van Maurik', www.eilandvanmaurik.nl en 'All sportsresort', www.allsportsresort.nl.

Adres
Eiland van Maurik 7
4021 GG Maurik
0344-691502
www.eilandvanmaurik.nl

 

Duiken

Duik- en kanocentrum De Beldert ligt op een unieke locatie, direct gelegen aan recreatieplas 'De Beldert' en biedt alle mogelijkheden om optimaal te genieten van de duiksport.

Adres
Zoelense Zandweg 1
4011 LW Zoelen
0344-624505
www.beldert.nl

$new_string

Kidz

AGNIETENHOF Tiel
Het jeugdtheaterprogramma in de Agnietenhof biedt voorstellingen voor verschillende leeftijden en van verschillende genres. Voor iedereen wat wils!

Adres
Sint Agnietenstraat 2
4001 NB Tiel
0344 673515
www.agnietenhof.nl

FLIPJEmuseum
Ga op bezoek bij Flipje en zijn vriendjes! Hoor de jampotjes ratelen, bekijk de leuke oude filmpjes en druk op de knop om alles te weten te komen over de geboorte van Flipje. Kortom, een museum waar je veel kunt zien, horen en doen!

Adres
Plein 48
4001 LJ Tiel
0344-614416
www.streekmuseumtiel.nl

BOWLINGcentrum Tiel
In bowlingcentrum Tiel kun je ook:

  • Discobowlen
  • Glow golf: Een 15 holes glow in het dark mini golf parcours. Golf wordt overdekt gespeeld in een decor dat wordt uitgelicht met black lights. Er zijn 3 thema's: Egypte, oudheid en avontuur.
  • Eten kan er ook; lekker steengrillen of bollejappen en natuurlijk zijn er ook frietjes! Wel telefonisch reserveren.

Adres
Oude Medelsestraat 11a
4005 EK Tiel
0344-612896
www.bowlingcentrumtiel.nl

HERTENKAMP Tiel en speeltuintje
In dit park kun je dieren zoals geitjes, herten, konijnen en ezels voeren en aaien. Ook is er een speeltuin waar je lekker kunt spelen! Iedereen mag gratis naar binnen! Dagelijks geopend van 10.00 -18.00 uur. De grote wei is op woensdagmiddag geopend is van 13:00 tot 15:00 uur. Kinderen kunnen dan direct contact hebben met de dwerggeiten, de ezel en soms de schaapjes in deze wei.

Adres
Nieuwe Tielseweg 1a
4001 JS Tiel
06-42946851
www.hertenkamptiel.nl

BOERENGOLF voor kinderen
Lekker een balletjes staan in de buitenlucht en genieten van de vrije natuur.

Adres
Lingeweg 18b
4006 MA Tiel
0344-661236
www.aandelinge.nl

GPS KickBiketocht Betuwe
Op een moderne step (KickBike) in groepen van zes tot twaalf personen op pad door de prachtige Betuwe. De KickBikes zijn vrij te huur, maar ook een begeleide KickBiketocht is mogelijk.

Adres
SportPlaza
Laan van Westroyen 99
Tiel
0344-630860
www.sportfondsen.nl

KANOËN en meer
Bij 'Aan de Linge' recreatie kun je niet alleen kano's en fietsen huren maar ook boerengolf spelen, klootschieten en hand- en kruisboogschieten. Bekijk de website voor informatie over de vereiste leeftijden en mogelijkheden.

Adres
Lingeweg 18b
4006 MA Tiel
0344-661236
www.aandelinge.nl

MAARTENSTOREN beklimmen
Genieten van het prachtige rivierenlandschap en een blik werpen op de historische binnenstad Tiel. In augustus op de zaterdagen kun je hier terecht voor de klim naar boven.

SKATEN
Skaters zijn welkom in:
Park de Baan (Predikbroederweg)
Park Groenendijk (Groenendijk-Zuid)
park Vijverlaan (Vijverberg)
het Linge-Waalpark (wijk Passewaaij)

SPEELTUINEN
Spelen kan in de volgende speeltuinen:
Speeltuin, Hertog Arnoldstraat, Tiel
Speeltuin Dierenpark, Nieuwe Tielseweg, Tiel
Cool Nature speeltuin (in ontwikkeling), Vijverberg, Tiel
Speeltuin 'De speelboomgaard', Zoelensestraat, Kapel-Avezaath

VAREN over de baren…
Naast kanoën over de Linge is het ook mogelijk om een spannende tocht te maken met de Waalschokker Neeltje Jantje over rivier De Waal. Er zijn verschillende vaartochten mogelijk, dus bekijk welke het best bij je past!

Adres
Nieuwe Havendijk 2
4005MG Tiel
0344-681480
www.neeltjejantje.nl

ZWEMPLEZIER binnen bij Sportplaza!
Lekker zwemmen en hard van de glijbaan af! Er zijn wedstrijd- en recreatiebaden met stroomversnellingen en een duikplank! Voor je ouders zijn er o.a. zonnebanken, een infraroodsauna, een Turks stoombad, en een whirlpool!

Adres
Laan van Westroyen 99
4002 GW Tiel
0344-613274
www.sportfondsen.nl

Bibliotheek Tiel
In de Bibliotheek Tiel tref je een schatkamer vol boeken, tijdschriften, e-books, luisterboeken en dvd’s aan, die je kunt lenen als je een abonnement hebt. Maar ook zonder abonnement ben je van harte welkom in de bibliotheek. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan leuke, leerzame en ontspannende activiteiten. En kom ook eens kijken in het moderne Medialab. Hier kun je kennismaken met de nieuwste technologieën en digitale educatie. Veel activiteiten van de bieb zijn gratis toegankelijk.

Adres
Rechtbankstraat 3
4001 JR Tiel
0344639940
www.bibliotheekrivierenland.nl

WATERRECREATIE buiten
Recreatiegebieden zijn er genoeg in de buurt van Tiel.

Beldert Beach
Het dichtst bij de stad ligt 'Beldert Beach', www.beldertbeach.nl. Hier zijn mogelijkheden om te zwemmen, te vissen, te duiken, te surfen, te wandelen. Nieuw is het klimparcours, BBQ donuts, beachclub en Tuk 'Thai. Golfcentrum 'De Batouwe', www.debatouwe.nl) ligt vlak naast Beldert Beach.

Adres
Zoelensestraatje 1
4011 LT Zoelen
0344-626602
www.beldertbeach.nl

Eiland van Maurik
Enkele kilometers van Tiel vandaan ligt het recreatiegebied 'Eiland van Maurik', www.eilandvanmaurik.nl en 'All sportsresort', www.allsportsresort.nl.

Adres
Eiland van Maurik 7
4021 GG Maurik
0344-691502
www.eilandvanmaurik.nl

Jutterseiland De Meent
Een prachtig speeleiland waar je je prima kunt vermaken. Geniet van een gezellige dan in en rondom het water. (Water)sportmogelijkheden en horeca aanwezig. Gehele jaar gratis parkeren en gratis toegang.

Adres

Klassenburgerstraat 5a
4112 NG Beusichem
0345 501591
www.uiterwaarde.nl

 

 

 

 

 

Attracties

Ook goed bereikbaar vanuit Tiel zijn o.a. de volgende leuke attracties voor het hele gezin:

- Speeltuin Wamelland in Wamel (overdekt) www.wamelland.nl
- Kersen plukken tijdens het kersenseizoen in Wadenoijen www.betuwekers.nl
- KIBOWA, kinderboerderij de Grote Gemeente in Wamel www.kibowa.nl
- Glasblazerij en Glasmuseum te Leerdam www.nationaalglasmuseum.nl
- Pannenkoeken eten bij De Pannenkoekenbakker in Buren www.pannenkoekenbakker.nl
- Ouwehands Dierenpark in Rhenen www.ouwehand.nl
- Moeke Mooren te Appeltern www.moekemooren.nl
- De Tuinen van Appeltern in Appeltern www.detuinenvanappeltern.nl
- Marechaussee-museum in Buren www.marechausseemuseum.nl
- Midgetgolf in 'De Vergarde' te Erichem www.devergarde.nl
- Uilendierenpark De Paay te Beesd www.depaay.nl
- Bezoek delen van de Hollandse Waterlinie: bijv. fort Asperen, Inundatiekanaal Tiel www.hollandsewaterlinie.nl
- Nationaal Fruitpark in Ochten www.fruitpark.nl
- Stadskasteel Zaltbommel met vaste Jip en Janneke-expositie www.stadskasteelzaltbommel.nl
- Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt Beesd www.marienwaerdt.nl
- Sluizen en een schutting meemaken, Maurik www.bzcrivierengebied.nl
- Speelbos 'De Kleine Waterlinie' in Vuren www.staatsbosbeheer.nl
- Bezoekerscentrum 'De Grote Rivieren' in Heerewaarden www.bcdegroterivieren.nl
- Kids Castle te Hedel www.kids-castle.nl
- Hoppie's Dooltuinen in Ammerzoden www.hoppie.info
- Ezelwandelen in de Betuwe, Ravenswaaij www.ezelvakantie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

$new_string

Varen

Waterrecreatie

Ook voor waterrecreanten heeft Tiel veel te bieden. Mogelijkheden te over om te varen, te vissen, te zwemmen en te overnachten op of aan het water.
Nieuw is de mogelijkheid om in de maand augustus uurtochten te maken met de Tielse Waalschokker Neeltje Jantje.  www.neeltjejantje.nl

Tiel, stad aan het water

Tiel ligt aan de Waal, maar is ooit ontstaan langs de Linge. Van oudsher heeft de stad een sterke band met het water. Aan de zuidkant stroomt Europa’s drukst bevaren rivier de Waal langs Tiel. Ten noorden van Tiel meandert Nederlands langste rivier de Linge. Ten oosten van de stad sluit het Amsterdam-Rijnkanaal aan op de Waal. De Linge stroomt hier onder het Amsterdam-Rijnkanaal door.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vormt het Inundatiekanaal ten westen. Voor meer informatie zie www.hollandsewaterlinie.nl.

Download de folder ‘Ontdek het geheime wapen van Nederland’  en de ‘Overzichtskaart NHW’.

Jachthaven

De Tielse Watersportvereniging ‘De Waal’ beheert een gezellige jachthaven met alle voorzieningen aan de rand van de stad. Passanten zijn hier van harte welkom.

Deze jachthaven ligt aan de mooie rivier de Waal halverwege Nijmegen en Gorinchem, maar is ook gunstig gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en de verbinding met de Maas, via de sluis van Sint Andries. Dat alles vormt een prima uitgangspunt voor meerdaagse vaartochten op Waal, Maas, Lek, Nederrijn en Linge.

Op loopafstand van de jachthaven ligt het centrum van Tiel met winkels, horeca en culturele instellingen.

De jachthaven is opgedeeld in een binnen- en een buitenhaven, samen goed voor zo’n 80 ligplaatsen. In de binnenhaven liggen de boten tot 9.00 meter en in de buitenhaven liggen de boten van 9.00 – 16.50 meter.

 

 

Havenmeester

De havenmeester is bereikbaar op 0345-585353. Dit is het telefoonnummer van de Avri te Geldermalsen. De receptie verbindt u door met de havenmeester.

Adres

TWV De Waal
Nieuwe Havendijk 2
4005 MG Tiel
0344 614834
www.twvdewaal.nl

 

Voet- en fietsveer Tiel-Wamel-Tiel

Voor fietsers en voetgangers vormt het veer ‘Pomona’ een prima verbinding tussen Tiel en het dorp Wamel aan de overzijde van de Waal.

Afvaart Tiel

Maandag – vrijdag vanaf 7.00 uur om de 20 minuten tot 18.20 uur (op donderdagkoopavond tot 21.15 uur)
Zaterdag vanaf 8.35 om de 20 minuten tot 18.15 uur
Zon- en feestdagen vanaf 10.00 uur om de 20 minuten tot 18.15 uur (van 1 april tot 1 oktober).

Afvaart Wamel

Maandag t/m vrijdag vanaf 7.10 uur om de 20 minuten tot 20.20 uur
Zaterdag vanaf 8.45 uur om de 20 minuten tot 18.10 uur (op koopavond tot 21.10 uur)
Zon- en feestdagen vanaf 10.10 uur om de 20 minuten tot 18.10 uur (van 1 april tot 1 oktober).

Tarieven

Voetgangers vanaf 5 jaar € 1,05 (of 10 rittenkaart voor € 8,40)
(brom-)fietsers € 1,60 (of 10 rittenkaart voor € 12,60)
Voor meer informatie zie www.tiel.n

Safarischip De Blauwe Bever

Vaart op de Rijn en op de Lek

De Blauwe Bever is gericht op natuurbeleving en vaart op de Rijn en Lek met dagvaarten van april tot in de herfstvakantie. Het schip heeft een open, overdekt bovendek vanwaar de natuur optimaal beleefd kan worden.

Halverwege de vaart meert het schip bij een van de kribben af, gaat de loopbrug uit en wandelt men een van de natuurgebieden in, met begeleiding en uitleg door professionele gidsen. De thuisbasis van het schip is Wageningen, maar voor de vaarten wordt er afwisselend vanuit verschillende plaatsen langs de Rijn vertrokken. Wijk bij Duurstede, Amerongen, Elst, Rhenen, Wageningen en Renkum.

Het afgelopen seizoen heeft het schip 150 vaarten gemaakt, varierend van 3 uur tot een dagtocht van 5 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.deblauwebever.nl


Varen/Kanoën op Linge & Waal

Varen op de Waal

http://www.riviervaart.nl/tiel.html    

Vanaf 1 april gaan we weer actief aan de slag.

 

De ‘Neeltje Jantje’ is een gerestaureerde waalschokker, die zijn vaste ligplaats heeft in de Tielse jachthaven. Tot ongeveer het midden van de 20e eeuw werden waalschokkers gebruikt voor het vissen op zalm en paling in de Maas, Waal en Boven-Rijn. Door de ontwikkeling van meer moderne vangsttechnieken en de achteruitgang van de visstand in de grote rivieren verdwenen de Waalschokkers langzaam maar zeker uit beeld.

De Neeltje Jantje is behouden gebleven en kan worden gebruikt voor een spannende tocht op rivier De Waal. Het schip heeft het predicaat ‘Varend Monument’ gekregen.

NIEUW: de mogelijkheid om voor een uurtje (op zaterdagen in augustus) te boeken via een van de onderstaande nummers.

Meer informatie of reserveren: 0344-627529 of 06-54735461 of www.neeltjejantje.nl

 

Varen naar de Wetlands

‘Wetland Adventure’ vaart vanuit Tiel. Deze vaartochten zijn te combineren met picknick, museumbezoek of struinwandeling.
Wel reserveren via 06-23593925.
Voor meer informatie zie www.rivierarrangementen.nl

Minicruises op de Waal

Minicruises met een privé jacht. Er geldt een minimum van 6 en een maximum van 12 personen.
Voor reservering of meer informatie: http://www.navigart.nl

Kanotocht  op het mooiste stukje van de Linge

Een kanotocht  maken bij Aan de Linge Recreatie is zeker de moeite waard.

Bij Aan de Linge kun je ook :

  • solex toertochten door de Betuwe  maken
  • boerengolf
  • hand- of kruisboogschieten
  • Kick biking door de Betuwe
  • Flipje arrangement incl. Flipje museum met koffie/thee en Flipje gebak

Adres

Lingeweg 18b, 4006 MA Tiel. Info: reserveren: 0344-661236.

Voor meer informatie: www.aandelinge.nl of op de pagina ‘Varen op de Linge’.

Kanoën op de Linge

Bij camping ‘Aan de Linge’ recreatie zijn kano’s te huur voor een prachtige vaartocht over de Linge.

Adres

Lingeweg 18b
4006 MA  Tiel
0344-661236
www.aandelinge.nl

Aanlegplaatsen en kanofaciliteiten

Hieronder is een aantal aanlegplaatsen en kanosteigers aan de Linge beschreven.
De beschrijving volgt het bevaarbare gedeelte van de Linge, stroomafwaarts van Tiel naar Gorinchem.

Tiel

Aan de zuidoever net voorbij landgoed Thedingsweert is kanoverhuur ‘Aan de Linge’ gelegen. Parkeren kan op eigen terrein, toiletten en douche aanwezig. Deze locatie is als startplaats te gebruiken. Op afspraak kunt u stroomafwaarts opgehaald worden.

Geldermalsen

Aan de zuidoever is direct voor de brug een passantenhaven gelegen met kanosteiger waar je kunt pauzeren en die als begin- en eindplaats te gebruiken is.

Landgoed Mariënwaerdt

Aan de noordoever, aan het begin van het bos, is een grasland met een zanderige oever die gebruikt kan worden als kano-rustplaats.

Beesd

Aan de noordoever, direct na het viaduct van de A2, is een passanten- en kanosteiger die als rustplaats gebruikt kan worden.

Aan de noordoever, direct na de Blauwe Huisbrug, is een kano-rustplaats.

Gellicum/Rhenoy

Tegenover Rhenoy, aan de zuidoever in de inham bij het witte zomerhuisje met de treurwilg, is een kano-rustplaats. Je kunt hier de kano te water laten of aan land halen, maar geen geparkeerde auto achterlaten. Aan de Lingedijk vind je café de Remketting.

Asperen

Voorbij de sluis, aan de zuidoever onderaan de stadswal ter hoogte van de informatiepanelen, zijn een passantensteiger en kano-rustplaats. In de zomer is hier een toilet aanwezig.

Leerdam

Aan de noordoever, in de haven onder aan de stadswal, is een kano-rustplaats.

Heukelum/De Galgewaard

Aan de loswal (zuidoever) te Heukelum zijn passantenplaatsen gelegen, terwijl hier tegenover, aan de noordoever op De Galgewaard, passantenplaatsen en een kano-rustplaats zijn gesitueerd. De kanosteiger is als begin- en eindpunt te gebruiken. Een toilet is aanwezig.

Arkel/Rietveld

Aan de noordoever, tegenover het dorp Spijk ter hoogte van het fiets- en voetveer, zijn een passantensteiger en een kano-rustplaats gelegen.

Arkel

Aan de noordoever, voorbij de jachthaven en de kruising met het Merwede-kanaal, is een kano-rustplaats.

Gorinchem

In de binnenstad, vlak voor de sluis in de Lingehaven aan de noordoever, is een kanosteiger die ook als start- en eindpunt te gebruiken is.

Rederijen

Navigart

C de Kleijnstraat 48
4005 MP Tiel
06-53380487
www.navigart.nl


Wetland Adventure

Groenestraat 28
4061 BD  Ophemert
06-23593925
www.rivierarrangementen.nl


Neeltje Jantje

Nieuwe Havendijk 2
4005 MG  Tiel
0344-627529
www.neeltjejantje.nl


Hertog Jan Maritiem

Veerweg 1
6627 AE  Maasbommel
0487- 562209/06-53157960
www.hertog-jan.nl


Betuwse Stromen

Veerstoep 2 (Loswal)
4142 LA  Leerdam
0345–651269
www.rederijleerdam.nl


 Passagiersschip/Botel Antonia

Alphen a/d Maas
06-20418454/06-53709652
www.vof-tarka.nl


Rederij Brizo

Kostverlorenkade 3a
4191 CA  Geldermalsen
0345–580784/06-53918461
www.brizo-rondvaarten.nl


Partycruises de Bommelervaart

Loverensestraat 15
5266 AN  Cromvoirt
06-1252 5450/06-51264809
www.partycruisesbommelervaart.nl


Sloepverhuur Sloep4you

Industrieweg 12
6651 KR  Druten
0487-515800/06-30350058
www.sloep4you.com

$new_string