fbpx
+100%-
Menu

Workshops

workshop TielStokerij Lubberhuizen & Raaff

Lubberhuizen & Raaff is een Nederlandse stokerij, gevestigd in het oude brandweerhuis van Varik, het prachtige Betuwse streekdorp te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden.

Daar, aan de Waalbandijk, destilleren wij als enige het beste versgeplukte fruit – appels, peren, pruimen, kersen, frambozen, zwarte bessen en bramen, tot eaux- de-vie van de allerhoogste kwaliteit.

In tegenstelling tot de gebruikelijke fabrieksprocessen waarbij industriële alcohol met essences wordt gemengd en als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, stoken L&R volledig ambachtelijk. Daarom hebben we een kleine productie en kunnen de smaken van jaar tot jaar verschillen.

Voor meer informatie: www.lubberhuizen-raaff.nl

 

Pareldag

betuws wijndomeinOp de laatste zondag in mei wordt elk jaar de Pareldag georganiseerd op het wijndomein. Een gezellige dag met van alles toe doen voor jong en oud. Er is een culinaire markt waar je diverse lekkere happen kunt krijgen. Vanaf 13 uur tot 18 uur bent u van harte welkom!

Kom de nieuwe LingeParel Wit en LingeParel Rosé proeven! Ook alle andere wijnen van het Betuws Wijndomein kunt u weer proeven want we hebben weer een prachtig jaar met mooie, rijpe druiven! Ontdek de Betuwe Bruis, ons nieuwste product!

Neem een kleedje mee en verzamel lekkere happen, uw favoriete wijn en geniet tussen de druivenstokken!

Voor meer informatie: www.betuwswijndomein.nl 

 

Brood bakken

workshop brood bakken thedinghsweertWil je het hele brood-bak-proces leren begrijpen en beheersen? Heb je nog nooit een brood gebakken of ben je thuis al enthousiast aan de slag maar wil je meer leren over de techniek? Bij de bakkerij van Stichting Thedinghsweert krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. De workshop wordt gegeven door bakker Martin Bom. hij is een ware brood-autoriteit in de regio. Martin Bom heeft 25 jaar een eigen bakkerij gehad. Elke maand wordt er een workshop ‘Brood bakken’ gehouden.

Voor meer informatie: Thedinghsweert.nl

Atelier Nubiar

Bij atelier Nubiar in Tiel kun je samen met Goudsmid Carla Dubbink diverse workshops doen. Van het zelf maken van een zilveren ring of hanger tot het maken van een aanzoek ring, je eigen trouwringen maken of het maken van een herdenkingssieraad.

Ook is het mogelijk om in speciale gevallen een ‘Zilveren Flipje’ cadeau te doen bij bijzondere sieraden of opdrachten met daaraan een label: gemaakt in Tiel, stad van Flipje.

U maakt kennis met alle facetten van het vak van de goudsmid en u gaat ook echt zelf smeden. De workshops worden op maat en op afspraak gegeven. Na afloop van de workshop hopen we dat u iets nieuws geleerd heeft, een prachtige herinnering erbij hebt en een mooi sieraad mee naar huis neemt.

Meer weten over Atelier Nubiar en de workshops? kijk dan op www.nubiar.nl of www.nubiar.nl/gemaaktintiel

Alle Dagjes-Uit
Comments are closed.