fbpx
+100%-
Menu

Verken de Betuwe vanaf Tiel op de fiets of scooter

Tiel staat natuurlijk bekend als de fruitstad van Nederland. Het is een prachtige stad om te bezoeken, niet voor niets kiezen veel mensen deze stad als startpunt van hun fiets- en scooterroutes. Het is de ideale plek om de Betuwe te verkennen. Hieronder lees je meer over 2 leuke fiets- en scooterroutes in de omgeving van Tiel, waarbij je langs fruitboomgaarden, uiterwaarden en over dijken rijdt.

Vanaf Tiel naar Herveld, Heteren en terug via Buren (81,8 km)

Deze route begint in het centrum van Tiel. Je vertrekt vanaf de markt, en rijdt langs de A15 naar Echteld. Nu volg je de Stationsweg en de Molenstraat, langs Pottum, naar Ochten. Via Eldik rij je over de Waalbandijk naar Dodewaard, waarna je via Hien en Wely naar Andelst rijdt. Je komt nu uit in Herveld, waar je linksaf slaat en onder de A15 door rijdt. Hier sla je meteen rechtsaf, waarna je een stuk langs het spoor rijdt.

De eerstvolgende weg sla je linksaf, waarna je rechtdoor rijdt om in Heteren uit te komen. Hier rij je doorheen over de Flessestraat, waarna je aan het einde van de straat linksaf slaat de Kastanjelaan op. Via Randwijkse Rijndijk rij je richting het westen, waarna je uitkomt bij het Crossroads Monument Heteren. Je blijft de Randwijkse Rijndijk volgen, waarna je langs Randwijk fietst en de straat blijft volgen. Uiteindelijk gaat de Randwijkse Rijndijk over in de Rijnbandijk, welke je ook blijft volgen. Je komt nu uit in Opheusden, waar je ook langs rijdt, om aan het einde van de Rijnbandijk linksaf te slaan en de Tielsestraat te volgen. Je komt nu uit in Kesteren. Een goede plek voor een pauze. Vergeet niet een goed slot te kopen om je fiets of scooter op slot te zetten. Bij Slotenspeciaalzaak kun je snel een goed slot aankopen dat je morgen al in huis kunt hebben.

Na de pauze volg je in Kesteren de Hoofdstraat richting het noorden, om al snel linksaf te slaan om de Hogeweg te volgen. Via de Remsestraat kom je nu uit in Lienden, waar je de Papestraat, de Dorpsstraat en de Voorstraat volgt. Nu rij je naar Ommeren, waar je parallel aan de N320 de weg naar Zwarte Paard volgt. Via Maurik rij je nu naar het Amsterdam-Rijnkanaal, welke je oversteekt. Op de eerste rotonde sla je linksaf en rij je binnendoor naar Buren. Hier sla je linksaf om de N834 naar Kerk Avezaath te volgen. In Kerk Avezaath sla je linksaf, en rij je onder de snelweg door, om aan de westkant van Tiel uit te komen. Je rijdt nu door tot je weer bij het beginpunt in het centrum uitkomt.

Rondje ten westen van Tiel (87,4 km)

Deze route begin je, net zoals de bovenstaande route, in het centrum. Het verschil is dat je bij deze route een hele andere kant van Tiel gaat verkennen. Je vertrekt dan ook richting Passewaay, richting het westen. Je rijdt langs de rand van Passewaay, om vervolgens via Wadenoijen naar Geldermalsen te fietsen. Vanaf hier volg je de Rijksstraatweg naar Culemborg, waar je in het centrum linksaf slaat. Via de Prijsseweg rij je nu naar Tienhoven, en vervolgens Hagestein. Je rijdt door Vianen en keert vervolgens om, om terug naar Zijderveld te rijden. Vanaf hier rij je door Kortgerecht, Schoonrewoerd en Loosdorp, om in Leerdam uit te komen. Vanaf hier ga je naar Leuven, waarna je rechtdoor rijdt en de borden naar Herwijnen volgt. Vervolgens blijf je in oostelijke richting rijden, om langs Hellouw naar Waardenburg te gaan. Nu vervolg je de weg naar Meteren, om daarna via Est terug naar Passewaay en vervolgens weer naar Tiel te rijden.