+100%-
Menu

Winactie Uit in TielMet een prachtig gedicht over Tiel won Annabelle Voogd de Facebook-winactie van stadspromotie Tiel. “Op jonge leeftijd ben ik met mijn ouders meeverhuisd naar Frankrijk, maar na tien jaar ben ik weer terug in Tiel. Hier in deze stad kom ik weer helemaal tot leven”, zo vertelt Annabelle Voogd enthousiast.

Door een gedicht over Tiel te maken en deze te ‘posten’ op de Facebook-pagina Uit in Tiel won zij de winactie van de ‘Hippe Oma fiets’, die Stadspromotie Tiel afgelopen zomermaanden had uitgeschreven. Maar liefst 982 reacties kwamen binnen op deze ludieke actie, waarbij deelnemers aangaven wat ze zo mooi vinden aan Tiel en de Betuwe.  Annabelle Voogd was blij verrast dat zij de prijs gewonnen had. Ze kreeg de prijs uitgereikt door Anthea van Valburg van het Toeristisch Informatiepunt Tiel, in gezelschap van het vrolijke fruitbaasje Flipje.

De Hippe Oma fiets stond tijdens de zomermaanden te bewonderen in de hal van het Cultuurgebouw Zinder, waar het Toeristische informatiepunt gevestigd is. De Facebook-winactie liep tot en met het weekend van het Fruitcorso. De uitreiking vond plaats op de verjaardag van Flipje, donderdag 3 oktober jongstleden. Hieronder de winnende inzending van Annabelle met het gedicht over Tiel.

Dat plekje waar de Waal
de stad kust

Waar de wind
mijn storm sust

Waar de dijken
mij veilig stellen

En de golven
verhalen vertellen

Waar de grond
ons fruit baart

Daar waar Tiel
haar hart bewaart

Tiel toonde mij schoonheid
toen het lelijk werd in mijn hoofd

Tiel droeg mijn ziel
toen mijn kracht was uitgedoofd

Wat ik zo mooi vind
zo mooi aan deze stad

Is dat ze mij leerde te leven
toen ik dat even vergat

Foto bijschrift:
Winnares Annabelle Voogd (links) neemt de Hippe Oma fiets in ontvangst, uit handen van Anthea van Valburg van het Toeristisch Informatiepunt Tiel, in gezelschap van het vrolijke fruitbaasje Flipje.

Foto: René van IJzendoorn

Comments are closed.