+100%-
Menu

Racoon, Within Temptation, Kraantje Pappie, Douwe Bob, Rondé en Nielson zijn de eerste acts die in de line-up van Appelpop 2019 staan. Wil je deze toppers uit de Nederlandse muziekindustrie gratis live meemaken? Op 13 en 14 september staan ze op de 28e editie van Appelpop.

Bericht: Appelpop.nl

De heren van Racoon mogen we dit jaar, na maar liefst acht keer op Appelpop te hebben gestaan, ware Appelpop-veteranen noemen. En met 22 jaar ervaring in het vak weten de ambitieuze Zeeuwen menig festival en poppodium plat te spelen. Of het nu een uitverkochte Ziggo Dome is of een intieme theatertour zoals afgelopen jaar. Momenteel kunnen we uitkijken naar een nieuw album én hun show op Appelpop!

De internationale tour van Within Temptation eind 2018 resulteerde in enkel uitverkochte zalen in eigen land. En dit jaar mag mag Appelpop zich weer in het rijtje van festivals scharen waar de band zich laat zien. En hoe! Dé symfonische metalband van Nederland heeft nieuw materiaal, een nieuwe show en vooral ook nieuw spektakel! Als we de Appelpop-geschiedenis van deze band én het succes van de recente tour bij elkaar optellen, kunnen we in ieder geval niet wachten tot het moment dat Sharon den Adel met haar mannen ons podium oploopt.

Met pompende massa’s als garantie is Kraantje Pappie de laatste jaren uitgegroeid tot een echte headliner met feestgarantie. Op zijn laatste plaat uit 2018 is er echter ook een ander, rustiger geluid te horen. Het leverde hem wederom de nodige hits op waaronder ‘Lil Craney’ en het duet ‘Liefde in de lucht’ met Chef’Special-zanger Joshua Nolet. Met een onschendbare live reputatie laten we hem dit jaar heel graag de boel weer op stelten zetten!

Met single ‘Shine’ werd letterlijk en figuurlijk meteen de toon gezet voor het nieuwe album van Douwe Bob. Met het nummer maakt de zanger een statement naar iedereen die zijn dromen wil najagen: “Luister naar jezelf en doe wat je wilt doen.” Iets wat deze singer-songwriter in zijn carrière zelf via verschillende wegen ook heeft gedaan. Het bracht hem ver en inmiddels is met ‘The Shape I’m In’ de vierde studioplaat een feit. Het zowel bekende als vernieuwende geluid ervan laat zien wie Douwe Bob is: een ware artiest in hart en nieren.

Over toppers van eigen bodem gesproken. Rondé stormde een paar jaar geleden ineens de hitlijsten binnen met 3FM-megahits ‘Run’ en ‘We Are One’, gevolgd door een Serious Talent Award. Na het debuutalbum uit 2017 vol prettige, opzwepende indierock, gaf de band plankgas met een uitverkochte clubtour als resultaat. Dit jaar is het tijd voor het tweede album dat in maart uitkomt. Kom maar door met dit nieuwe materiaal van deze niet te stoppen band!

Voor Nielson was het tijd voor een ander geluid, iets nieuws, volwassen worden. Het resultaat is een heerlijk fris en elektronisch klinkende plaat die ‘Diamant’ als titel meekreeg. Hij is persoonlijker dan ooit en zijn bekende raps transformeren de nummers letterlijk tot modern dansbare hiphop. Weg uit de comfortzone, maar muzikaal gezien voelt dit ultiem comfortabel. Kom maar op met die nieuwe Nielson!

Bron: Appelpop

Comments are closed.