+100%-
Menu

Kersenkraam weer openDe eerste kersen zijn gespot, de eerste kersenkraam is open. Fruitkraam d’n Kerkewaerdt nabij de A15-afslag Wadenoijen (nabij Tiel, Fruitstad aan de Waal) heeft de kersenshop weer helemaal up-to-date en de verkoop gestart. Eigenaar Aart Blom opende ‘gewoon’ de deuren en vijf minuten later werd de eerste kersenkoper al gespot.

Blom: ,,In de eerste week van juni verwachten we de eerste échte koude kersen. Dat moment gaan we vieren met de verkoop van het eerste kistje kersen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Tijdens de Open Kersendagen op 6 en 7 juli gaan we de officiële kersenpluk nog een keertje uitgebreid vieren. Dan zitten we midden in het kersenseizoen.”

Hij vertelt dat de try-out van vorig jaar, waarbij gasten zelf kersen mogen plukken, een doorslaand succes is geweest. Niet alleen bij Hollanders, maar ook een aantal bussen met Chinese gasten hebben de boomgaard bezocht. Deze try-out wordt omgezet in een vaststaand evenement en het zelf plukken is vanaf de eerste dag dat de kersen van de ‘koude grond’ rijp zijn toegestaan. In de agenda staan diverse uitjes van Chinese verenigingen uit onder andere Den Haag en Rotterdam die de Betuwe daar graag voor bezoeken.

Blom: ,,In totaal exploiteren we zo’n 20 hectare kersen. Rondom de verkoop hier bevindt zich 6,5 hectare. Mijn droom is om hier belevingspark ‘Streeckerij De Betuwe’ te realiseren met een streekwinkel, toepasselijke gastronomie met speelelementen ter versterking, gezellige evenementen en natuurlijk goed eten en drinken.”

Om dit te ondersteunen wordt Fruitkraam d’n Kerkewaerdt en Streeckerij De Betuwe door BDU Media als mediapartner ondersteund. Jeroen Jansens, BDU senior media adviseur, René van IJzendoorn, marketingadviseur en last but not least eigenaar Aart Blom ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst op het moment dat de deuren vijf minuten open stonden. Fruit uit Wadenoijen gaat vanaf nu digitaal en op papier de hele wereld rond.

Boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijenbevindt zich (ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Meer info: www.betuwekers.nl

Bron: StadTiel.nl
Publicatiedatum: 19 mei 2019

Comments are closed.