+100%-
Menu

Op Tweede Pinksterdag loopt vanuit Hamburg de gehele Roparun karavaan van ca 150 teams door Tiel. De eerste worden verwacht rond 05:30u en de laatste tegen het middaguur. Twee Tielse teams, Team166 (Ziekenhuis Rivierenland) en Team242 (Waterschap), lopen mee. Team166 zelfs voor de 5de keer. Een lustrum!

Deze Tielse teams worden tussen 06:00 en 08:00 op het Plein verwacht. Kom ze aanmoedigen en ontbijten op het Plein, waar de horeca voor deze speciale gelegenheid al vroeg geopend is en de opbrengst van de ontbijtjes aan de goede doelen van de Roparun doneert.

Alle teams worden op het podium gehuldigd en krijgen een leuke herinnering aan Tiel mee. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd om een feestelijke doorkomst te garanderen.

De Roparun is een sportief evenement wat wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor palliatieve zorg van kankerpatiënten door instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Tijdens het Pinksterweekend lopen meer dan 350 teams vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam over een afstand van meer dan 560 km. Elk team bestaat uit 8 lopers en als begeleiding een crew van fietsers, catering, navigatoren, chauffeurs en fysiotherapeuten. In totaal ca 25 mensen.

Meer detailinformatie vind je op de Facebookpagina Roparun team166 (https://www.facebook.com/ZRTRoparun/) of op de website Team166.nl.

Bron: StadTiel

Comments are closed.