+100%-
Menu

Vandaag, dinsdag 5 juni 2018, werden de eerste kistjes Betuwse kersen uitgereikt aan Hans Beenakker, burgemeester van Tiel, fruitstad aan de Waal, en Foodblogger van het Jaar, Annemiek Verweij. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaven zij het officiële startschot voor het nieuwe Betuwse kersenseizoen. De overhandiging vond plaats in Boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Vandaag nam Hans Beenakker, burgemeester van ‘fruitstad’ Tiel het eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst in boomgaard d’n Kerkewaerdt, samen met Foodblogger van het Jaar, Annemiek Verweij. Deze eerste oogst is geteeld door Fruitpartners Blom. Aart Blom was zeer vereerd met de komst van de burgervader van de stad. Natuurlijk ontbrak ook Flipje, het Betuwse fruitbaasje niet. Hij werd vergezeld door een echte Kersenprinses.

Aart Blom: “Het ging hard dit voorjaar, erg hard zelfs. De vele zonuren in mei en de hoge temperaturen hebben er voor gezorgd dat we al vroeg de eerste kersen hebben. Eind vorige week, voor 1 juni, konden we de eerste kersen eigenlijk al plukken in de boomgaard. Zoals het nu naar uitziet, gaan we een goed kersenseizoen tegemoet”, aldus Aart Blom.

Veiling eerste kistjes Betuwse kersen

Dit jaar werd een oude traditie in ere hersteld, vergelijkbaar met het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. De eerste kistjes Betuwse kersen werden geveild en gingen ´per afslag´ naar de hoogste bieder. De opbrengst was in totaal  € 597,- en dit bedrag gaat naar Kinderdagcentrum De Rietpol in Geldermalsen, een dagcentrum speciaal voor jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en voor kinderen met een Ernstige Meervoudige Beperking.

Kersen uit het land van Flipje veroveren Nederlandse supermarkten

Na de veiling werd gestart met de verkoop van de Betuwse kersen in het hele land. Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet, Deka Markt, Dirk van den Broek, Makro. De promotie wordt ondersteund met een aantal prachtige prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een gratis weekendarrangement bij Van der Valk Hotel in Tiel. De prijswinnaars ontvangen hun prijs tijdens het Fruitcorso in Tiel, op zaterdag 15 september.

Bezoek de Open Kersendagen; nu met muziekfeest op zaterdagavond.

Na het succes van de vorige edities, wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer opgeluisterd met de Open Kersendagen in Boomgaard d’n Kerkewaerdt. Dit vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er vele activiteiten. Kom kersenpit spugen, kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard, een ritje met de minitrein of breng een bezoekje aan de diverse kraampjes. Ook aan de kids wordt gedacht met een Kinderkersenplein met o.a. een schminker, een springkussen en een kinderboerderij. Uiteraard zijn ook Flipje en de Kersenprinses aanwezig.

Pluk ‘m zelf

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. Tijdens de Open Kersendagen  kun je in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Als je hoender vol zit, worden deze afgewogen en rekening je de kersen af bij de kassa. Dat wordt smullen!

Muziekfeest

De volkszanger Frans Duijts, de Volendamse zangeres Monique Smit, zanger Ronald Berkt en diverse zangkoren zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid, met op de zaterdagavond een heus muziekfeest.

Toegang voor de Open Kersendagen is op beide dagen gratis. Ook het parkeren is gratis.

Locatie

Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen

Voor meer informatie kijk op:

Bijschrift foto: 
1e kistje kersen voor burgemeester Hans Beenakker en foodblogger Annemiek Verweij aangeboden door fruitteler Aart Blom.
Copyrightvrij Foto Jan Bouwhuis.

Comments are closed.