fbpx
+100%-
Menu
bioscoop tiel

Eerste schets nieuwe Bioscoop Tiel gereed

De ontwikkelingen rond de nieuwe bioscoop zijn achter de tekentafel in volle gang. Nu de contouren duidelijk worden, presenteert de projectontwikkelaar de voortgang aan de omwonenden. Met de komst van een bioscoop krijgt het centrum van Tiel een volwaardig cultureel hart. Met de Agnietenhof, Zinder en de bioscoop wordt de prachtige Vlindertuin omgeven door volwaardige culturele pijlers die passen bij een bruisend centrum en een levendige stad.

Al enige tijd wordt er gesproken over een bioscoop in Tiel. Op de plek waar eerst de bibliotheek stond, is de nieuwe bioscoop gepland. In juni 2023 werd een intentieovereenkomst ondertekend en in september kreeg de gemeente de invulling van de planning te zien. De ontwikkelaar is met de opmerkingen van de gemeente aan de slag gegaan en is nu zover dat de plannen met de omgeving worden besproken. Op dinsdag 12 maart 2024 werden de omwonenden geïnformeerd over de stand van zaken.

Op deze avond presenteerde de initiatiefnemer Dunavast Development de plannen voor de bioscoop. Direct omwonenden konden zien hoe het gebouw er over pakweg twee jaar uitziet. Een bioscoop met 5 zalen en een restaurant heeft een behoorlijke impact. Omwonenden konden met de ontwikkelaar in gesprek en hun bezwaren en ideeën delen. Dit geeft de ontwikkelaar de kans om met deze opmerkingen verder te werken aan het ontwerp van de bioscoop.

Veel inwoners van Tiel vinden dat Tiel een bioscoop mist. Het gemeentebestuur onderschrijft de regionale functie van Tiel en een bioscoop doet recht aan deze functie. Wethouder Spil zegt hierover: ”Een bioscoop op deze plek is een mooie toegevoegde waarde voor onze stad. Maar ik ben me ook bewust van het feit dat een bioscoop een impact heeft op de leefomgeving. Met de nieuwe Omgevingswet als leidraad zorgen we ervoor dat ook de omgeving goed meegenomen wordt in de voortgang. Het is voor iedereen belangrijk dat we de procedure zorgvuldig doorlopen om uiteindelijk naar de film te kunnen gaan en zodat dit voor iedereen een feel-good movie wordt.”

Comments are closed.