+100%-
Menu

Concert Betuws Symfonie Orkest

Evenementen

Concert Betuws Symfonie Orkest

St. Maartenskerk te Tiel | 10 december 2023 | 15.30 uur

Betuws symfonie orkest met Annemarie HensensOp 10 december 2023 treedt het Betuws Symfonie Orkest op, tezamen met de jonge talentvolle altviolist Annemarie Hensens. Ook is het tegelijk een afscheidsoptreden van vaste dirigent Nicholas Devons, na ruim 27 jaar neemt hij afscheid van het Betuws Symfonie Orkest. Een bijzonder moment voor iedereen, orkestleden, dirigent, vaste bezoekers etc. En last but not least is er de wereldpremière van een opdrachtwerk van hedendaags componist Andrew Clark.

Het orkest begint het concert met de door Andrew Clark speciaal voor het orkest gecomponeerde Fanfare Ouverture. De componist is aanwezig bij deze wereldpremière en te ontmoeten. Verder leidt Nicholas Devons voor de laatste keer het orkest. Hij koos twee bijzondere stukken om uit te voeren tijdens zijn afscheidsconcert. Het prachtige Rapsodieconcert van Martinů, gespeeld door altvioliste Annemarie Hensens. Annemarie profileert zich als klassiek altviolist, improvisator en arrangeur. Zij speelt regelmatig met orkesten in Nederland en het buitenland, waaronder het I Pomeriggi Musicali te Milaan en het Antwerp Symphony Orchestra. Na de pauze volgt de al even fascinerende 2e symfonie van Brahms.

Het BSO bestaat uit 45 enthousiaste amateur-musici uit de Betuwe, repeteert in Zinder Tiel en treedt regelmatig op. Het concert is zondag 10 december 2023 in de Maartenskerk Tiel. Kaarten via www.betuwssymfonieorkest.nl  (15 euro / aan de zaal 17,50 euro). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Gereduceerd tarief voor studenten/scholieren.

Biografie Annemarie Hensens

Annemarie Hensens begon haar altvioolstudie bij Judith Wijzenbeek aan de Sweelinck Academie, de jong talent klas van het Conservatorium van Amsterdam. Hierna volgde een bacheloropleiding bij Marjolein Dispa en een masterstudie bij Nobuko Imai en Sven Arne Tepl aan datzelfde instituut. Masterclasses volgde zij bij o.a. Danusha Waskiewicz, Jürgen Kussmaul en Oene van Geel. Ze was lid van het Nationaal Jeugdorkest en het European Union Youth Orchestra.

Annemarie profileert zich als klassiek altviolist, improvisator en arrangeur. Zij soleerde bij het Haerlems Symfonie Orkest en op het Amsterdam Viola Festival. Ook speelt zij regelmatig met orkesten in Nederland en in het buitenland, waaronder het I Pomeriggi Musicali te Milaan, als aanvoerder altviool, en het Antwerp Symphony Orchestra.

Ze schreef arrangementen voor het Ricciotti Ensemble en het Conservatorium van Amsterdam, alsmede voor solo altviool, bands en kamermuziekensembles.

Algemene informatie

Datum: 10 december 2023 Adres: Kerkplein 3, Tiel Tijd:
    zo: 15:30 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.