fbpx
+100%-
Menu

Dickens Festijn & Kerstmarkt

Evenementen

Dickens Festijn & Kerstmarkt

Dickens Tiel 2023

Kom langs en wordt ondergedompeld in de sfeer van het Victoriaanse tijdperk

Op koopzondag 15 december 2024 staat de binnenstad van Tiel weer in het teken van het Dickens Festijn. Samen met een grote kerstmarkt op het Plein belooft het een gezellig kerstfestijn te worden!

Dickens Festijn

Kom op zondagmiddag 17 december kerstinkopen doen en dompel u onder in de Engelse stad van de 19e eeuw. De straten zijn voorzien van stro, lange onderbroeken hangen te drogen en de straatschoffies maken het gebied onveilig. Het werkvolk neemt, zoals het hoort, de pet af voor deftig gedoe en andere notabelen. En kooplui bieden hun waar aan: antiek, boeken en kunst, tierelantijnen en kanten baleinen. De geuren van punch en gepofte kastanjes wijzen u de weg naar het Dickens van Tiel. En daartussen, ergens, loopt Scrooge, de norse oude man, die niet van Kerstmis houdt en waar het ooit mee begon.

De afgelopen weken is er volop gepast, gewassen en gestreken. Naaidames lieten hun machines snorren, zetten knopen aan of legden een extra zoompje in een rok. Ruim 150 figuranten worden gehesen in kledij van een eeuw terug.

Sfeervolle kerstmarkt

Net als vorig jaar staat op het Plein een grote gezellige kerstmarkt met ruim 50 kramen met de leukste kerstartikelen. Van lekkere zeepjes, thee, chocolade en ansichtkaarten tot mooie kerststukjes, kaarsen en sieraden. En natuurlijk wordt ook aan de innerlijke mens gedacht, want op diverse plaatsen kun u stoppen voor een lekkere winterse versnapering.

Naast de vele koren, dansers en de inmiddels bekende arrenslee, waarin gratis een ritje gemaakt kan worden, staan de ondernemers in de stad klaar om u te helpen aan de mooiste kerstcadeaus- en outfits voor aan de kersttafel.

De stad is open van 12:00 – 17:00 uur en parkeren is gratis (m.u.v. plaatsen voor vergunninghouders).

De organisatie van dit festijn is in handen van Ondernemersvereniging Hart van Tiel en Stichting Victoriaans Dickens Tiel.

Foto: Jan Bouwhuis

Algemene informatie

Datum: 15 december 2024 Adres: Weerstraat, Tiel, Nederland Tijd:
    12.00 - 17.00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.