+100%-
Menu

Dodenherdenking

Evenementen

Dodenherdenking

Dodenherdenking

HERDENKING OORLOGSSLACHTOFFERS GEMEENTE TIEL

Op 4 mei herdenken we ook in de gemeente Tiel op verschillende plekken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook herdenken we burgers en militairen die na de oorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties omgekomen of vermoord zijn.

Dodenherdenking Tiel

De herdenking begint om 18.45 uur met een samenkomst in de Sint Maartenskerk. Het Tiels Madrigaal koor zorgt voor de muzikale omlijsting.

De stille tocht begint om 19.20 uur. Bij de verschillende oorlogs- en herdenkingsmonumenten worden kransen gelegd. Om 20.00 uur is er twee minuten stil bij het oorlogsmonument voor de Maartenskerk. Aansluitend worden kransen gelegd en houdt de burgemeester een toespraak.

Na afloop van de stille tocht ook dit jaar weer het Tiels Mannenkoor, o.l.v. dirigent Reinier de Wit, enkele liederen ten gehore zal brengen bij het oorlogsmonument voor de Sint Maartenskerk.

Als afsluiting is er gelegenheid om na te praten in de kerk. Het 4 Mei Comité organiseert de herdenking samen met de gemeente.

 Dodenherdenking Wadenoijen en Zennewijnen

De dodenherdenking in Wadenoijen start om 19.10 uur op de parkeerplaats naast het restaurant aan de Lingedijk. Vandaar lopen de aanwezigen in een stille tocht naar de Nederlands-Hervormde kerk. Om 19.30 uur is er een korte herdenkingsbijeenkomst in de kerk met onder andere een toespraak van de wethouder. Om 19.50 uur is de stille tocht naar de oorlogsgraven op de begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. De plaatselijke Oranjevereniging organiseert de herdenking.

In Zennewijnen legt de wethouder om 15.00 uur een krans bij monument De Roeier.

 Foto: Jan Bouwhuis

Algemene informatie

Datum: 4 mei 2024 Adres: Achterweg, 4001 MV Tiel, Nederland
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.