fbpx
+100%-
Menu

Expositie Sint Maartenskerk

Evenementen

Expositie Sint Maartenskerk

Expositie in de Sint Maartenskerk

Sint Maartenskerk TielOp Open Monumentendag, 15 september a.s., kunt u een prachtige expositie bekijken van twee kunstenaars. De kunstenaars zullen zelf ook aanwezig zijn deze dag.

Een reportage over Jac. P. Thijsse vormde voor fotografe Andrea Gulickx de aanleiding tot een experiment met de stroming van water, licht en landschap. Met een lange sluitertijd legde zij op poëtische wijze de beweging van de rivier de Waal vast, wat resulteerde in de expositie ‘De Waal Bewogen’.  De stilte en dynamiek van het rivierenlandschap brachten ook een nieuwe stroming in haar werk op gang.

Tevens ziet u het bijzondere werk van Marja Grönloh. Zij creeërt met zelf geschept papier twee en drie dimensionale objecten. Marja is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om met de meest uiteenlopende materialen variatie in haar werk aan te brengen. Een explosie van kleur en fantasie, en toch weet ze dit alles tot een harmonisch geheel samen te voegen.

Uiteraard is deze dagen ook de toren geopend om met een gids te beklimmen. Kerk geopend van 12u tot 17u.

Sint Maartenstoren beklimmen

De Sint Maartenstoren is geopend en kan worden beklommen op Open Monumentendag, 15 september a.s. Om 12.15, 13.30 en 15.00 uur staat de torengids voor u klaar om u te vergezellen naar de top. En wilt u klimmen onder het genot van de vrolijke klanken van het carillon? De stadsbeiaardier demonstreert zijn werk tijdens de beklimming van 12.15u!

(€1,- p.p.; maximale groepsgrootte 10 pers.; kinderen vanaf 10 jaar)

Tevens is er een prachtige expositie in de kerk met het werk van Andrea Gulickx en Marja Grönloh. Kerk geopend van 12u tot 17u.

 

Algemene informatie

Datum: 15 september 2019 Adres: Kerkplein 3, Tiel Tijd:
    12.00 - 17.00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.