+100%-
Menu

Fairtrade week

Evenementen

Fairtrade week

De Fairtrade Week komt er weer aan! Deze zal plaatsvinden van 27 oktober tot 4 november. Om hier aandacht aan te schenken krijgt Flipje op de Groenmarkt in Tiel zaterdag 27 oktober weer het Fairtrade pak aan. Van 13 tot 15 uur kunnen dames met hem op de foto. Het thema van de Fairtrade Week staat namelijk in het teken van Women Empowering.

Women Empowering is belangrijk omdat ongelijkheid een grote belemmering is voor de menselijke ontwikkeling, ook in de fairtrade wereld. Fairtrade wil ongelijke machtsrelaties doorbreken; alle vormen van discriminatie stoppen, alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes tegengaan, en volledige en effectieve deelname op alle niveaus van besluitvorming bereiken. Volgens het World Food Programme zou ‘het aantal hongerlijdenden in de wereld gereduceerd kunnen worden met 150 miljoen als boerinnen dezelfde toegang tot middelen hadden als boeren’. Fairtrade wil gelijkheid promoten en mannen en vrouwen beiden de kans geven fairtrade te handelen. Het gaat om gelijke kansen voor iedereen.

Van 27 oktober tot 4 november roept Fairtrade Gemeente Tiel zoveel mogelijk mensen op om een originele foto te maken van jouw fairtrade power woman. Kijk voor meer informatie op Twitter (@TielFairtrade), Facebook (Tiel Fair Trade gemeente) of via Instagram.

 

Algemene informatie

Datum: 27 oktober 2018 Periode: 27 oktober t/m 4 november Adres: Groenmarkt, Tiel
    Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.