+100%-
Menu

Fruitcorso Tiel

Evenementen

Fruitcorso Tiel

Betuwse Oogstweek 2022In het derde weekend van september zijn Tiel en regio Rivierenland in de ban van het Fruitcorso. Dit evenement is uniek in de wereld en is bekroond tot Cultureel Erfgoed. Een groot aantal deelnemers uit zeven omliggende gemeenten maken deze fantastische ‘meesterwerken’.

Activiteiten
Het Fruitcorso is in het weekend van 17, 18 en 19 september. Naast de corsowagens maakt ook het Kindercorso een extra entertainend deel uit van de veelzijdige stoet. Daarnaast is er het Food Truck Festival, de Fruitmozaïeken en het Corso by Night. Op zaterdag en zondag is ook het FoodTruckFestival op het Kalverbos. Op zondag en maandag zijn de wagens van dichtbij te bewonderen. Op zaterdagavond vindt de derde editie van Corso by Night plaats.

Corsostoet
De corsostoet bestaat uit 18 wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens. De kwaliteit van de jeugdwagens is de laatste jaren zo toegenomen, dat ze bijna niet meer onderdoen voor hun ‘grote broers’. Het kindercorso met jeugd in de basisschoolleeftijd vormt altijd een belangrijk en vertederend onderdeel van de stoet.  Informatie over het parcours en prijzen: www.fruitcorso.nl 

Betuwse Oogstweek met Fruitcorso Tiel | 9 t/m 19 september 2022

Het Fruitcorso Tiel is al 60 jaar meer dan ‘n dagje (fr)uit. Dit jaar beleeft hét fruitfeest van Nederland zijn 60e editie. De befaamde fruitmozaïeken aan de gracht bestaan 55 jaar en we genieten al 20 jaar van het Kindercorso.  Van 9 t/m 19 september 2022 beleeft onze streek de Betuwse Oogstweek, met Tiel als fruitig middelpunt. De oogstweek is een initiatief van Stichting 4-Stromenland, organisator van het Fruitcorso Tiel, in samenwerking met de bewoners, instellingen en het bedrijfsleven van de Betuwe. Iedereen wil  Nederland graag de Betuwe laten ervaren en te laten proeven van deze unieke regio.

Lees in deze brochure over het Fruitcorso, het sprookje van de fruittuin van Nederland. Zestig jaar na dato wordt dit verhaal nog altijd in ere gehouden. Tijdens deze rijdende tentoonstelling presenteert de regio wat voor moois er gekweekt, geproduceerd en gecreëerd wordt. Dit is niet alleen een verhaal om naar te luisteren en te kijken, maar ook vooral om zelf te ervaren. Proef alle lekkernijen, aanschouw de creativiteit, ontdek de (fr)uitzinnige innovatie, geniet van de muziek en dompel je onder in wat de Betuwe uniek maakt.

Enkele highlights: de Appeltjesdag (wandelen en hardlopen) op 11 september en het ‘Proef en ontmoet de Betuwe-festival’ op 18 september. Op donderdag 15 september geeft Wibi Soerjadi een grachtenconcert op een drijvend podium te midden van de fruitmozaïeken. En natuurlijk het Fruitcorso op zaterdag 17 september.

Bekijk de brochure >>

Download de brochure en zie wat voor activiteiten de Betuwse Oogstweek voor je in petto heeft.

Kijk ook op de website:  www.fruitcorso.nl

Algemene informatie

Datum: 17 september 2022 Periode: t/m 19 september Adres: Taluud, Tiel Tijd:
    za: 13:00 - 20:00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.