+100%-
Menu

Historische Voettocht

Evenementen

Historische Voettocht

Dit jaar herdenkt Tiel 75 jaar vrijheid met een “Historische voettocht Tiel”. Dit is een voettocht van acteurs, figuranten en toeschouwers die de evacuatie van Tiel in 1945 uitbeeldt. Aansluitend ook de aankomst van de evacués na de oorlog in een zwaar verwoeste stad.

Spelers en toeschouwers ervaren tijdens de historische voettocht enigszins hoe het is om uit huis te worden verdreven. De uittocht vond plaats tijdens bombardementen, bij -12 graden Celsius en met het geweer in de rug. De aankomst was ook zwaar; een zeer groot deel van Tiel en de Betuwe lag in puin.

In deze tocht lopen acteurs, figuranten en toeschouwers mee. De acteurs komen van De Elstars, Betuwe Toneel en Zinder. Daarnaast hopen we zoveel mogelijk figuranten te werven, die een hele mooie aanvulling op de acteursgroepen zijn. De toeschouwers lopen als ‘gewone burger’ mee, als afsluiting van de tocht.

De organisatie is voor dit evenement op zoek naar figuranten, klik hier voor meer informatie. Inschrijven als figurant? Klik hier!

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, mail ons dan gerust!

Algemene informatie

Datum: 5 mei 2022 Adres: Markt, Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.