fbpx
+100%-
Menu

Informatieavond Klein Willemswaard

Evenementen

Informatieavond Klein Willemswaard

Aan de voeten van Tiel, daar waar de stad haast onmerkbaar overgaat in de Waal, ligt de Kleine Willemswaard. Een gebied in eigendom van de machtige rivier de Waal, in buikleen door mensen en dat al eeuwenlang.

Het gebied is onlangs verrijkt met meer ruimte voor water, door open gegraven oude geul beddingen. Een stukje bosontwikkeling heeft door aanplant bij de dijkvoet met eik, iep en prunus een goede start gekregen. Agrarische activiteiten, behoren tot het verleden. De komende drie jaar zal een vorm van dynamisch uiterwaardbeheer worden toegepast door ARK Natuurontwikkeling, waarin natuurlijke processen en ideeën voor toekomstig gebruik de hoofdrol hebben. ARK Natuurontwikkeling streeft ernaar in die tijdsperiode het beheer over te dragen aan één of meerdere lokale partijen.

De informatieavond is een kennismaking met elkaar en heeft als doel te inventariseren waar kansen liggen om de Kleine Willemswaard aantrekkelijker te maken en ideeën uit te wisselen over beheer en recreatiemogelijkheden.

Datum: donderdag 19 september
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Locatie: Oosthonk Tiel, Meeslaan 2a, 4005 VR Tiel

Programma:

  • Introductie ARK Natuurontwikkeling
  • Presentatie geschiedenis en huidige visie op Kleine Willemswaard
  • Interactieve sessie in kleine groepen om ergernissen, behoeften en kansen voor de Kleine Willemswaard in kaart te brengen
  • Plenaire terugkoppeling uit de groepen
  • Conclusies en vervolgafspraken

Koffie en thee staan klaar en er wordt afgesloten met een drankje.

voor meer informatie en aanmelden: www.ark.eu

 

 

Algemene informatie

Datum: 19 september 2019 Adres: Meeslaan 2a, Tiel Tijd:
    19.30 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.