+100%-
Menu

Kindervrijmarkt en kinderspelen

Evenementen

Kindervrijmarkt en kinderspelen

Kom gezellig op Koningsdag naar de kindervrijmarkt en kinderspelen in de binnenstad! Het belooft weer een gezellige drukte te gaan worden. Doe mee of kom gewoon lekker snuffelen.

Er zullen plaatsen zijn op de Varkensmarkt (achter Hema), in de Voorstad (straat Intertoys), in de Waterstraat/Groenmarkt (waar Flipje beeld staat), Waterstraat/Hoogeinde en in de Hoogeindsestraat. Ook dit jaar zijn er weer Kinderspelen op de Veemarkt met superleuke luchtkussens, die wil je echt even uitproberen!

Programma Koningsdag
09.00 uur Luiden van de klokken van de St. Maartenskerk
09.15 uur Luiden van de klokken van de Dominicuskerk
09.30 uur Luiden van de klokken van Passewaaij
09.00-16.00 uur Kindervrijmarkt binnenstad Tiel
11.00 uur tot 16.00 uur Kinderspelen met luchtkussenspektakel, kanovaren en het sportkennismakingsplein in het Kalverbos
Tijdens de kinderspelen kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar losgaan op de luchtkussens op de Veemarkt, kanovaren op de gracht in het Kalverbos en zich uitleven bij de activiteiten georganiseerd door atletiekvereniging Astylos, honkbalvereniging De Panters en volleybalvereniging Tivoc.
Bij de attracties is begeleiding aanwezig, maar deelname is op eigen risico!
De luchtkussens kosten 1 muntje per keer. De muntjes zijn per 10 te koop voor €3,00 bij de Oranjevereniging kraam (op de Veemarkt)
Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
12.00 uur tot 13.00 uur Bespeling carillon door stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek
Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek opent traditioneel met het Wilhelmus, daarna klinken bekende vaderlandse liederen. Vanwege het 10-jarig jubileum van de Koning klinkt ook het Koningslied.
20.00 uur St. Maartenskerk in concert
Vanaf 19:30 uur verwelkomen we u graag met het traditionele oranjebittertje in de St. Maartenskerk en om 20:00 uur gaat het Oranjeconcert van start. We genieten dit jaar van een concert van The Passengers samen met het a capella koor Zaffre onder leiding van Ineke Geleijns. De entree is GRATIS.
Voor meer informatie: www.oranjeverenigingtiel.nl

Tot ziens op Koningsdag!

 

Algemene informatie

Datum: 27 april 2023 Adres: Markt, Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.