fbpx
+100%-
Menu

Koningsdag Tiel

Evenementen

Koningsdag Tiel

Oranjevereniging Tiel viert 115 jarig bestaan met uitgebreid programma

Koningsdag TielKoningsdag 27 april beloofd ook dit jaar weer een leuke dag te worden.

Kindervrijmarkt, stadswandelingen, kinderspelen, koningsconcert

In de ochtend om 8:15 luiden de klokken in de st. Maartenstoren.  Van 12:00 tot 13:00 bespeelt Wim Ruitenbeek aldaar ook het carillon. Vanaf 8:15 is de kindervrijmarkt door de gehele binnenstad te vinden waarbij jonge ondernemers hun waren aan de man proberen te brengen.

 

Koningsdag TielIn de ochtend bezorgt de Oranjevereniging tompouces bij de verzorgingshuizen in Tiel. Om 10:00 en 14:00 starten de Oranje-stadswandelingen onder begeleiding van historicus Emile Smit. Voor kaartjes en startlocatie zie onze instagram en facebook pagina ‘Oranjevereniging_tiel.

Om 11:00 starten op het Kalverbos en op het Burgmeester Hasselmanplein de kinderspelen. Met medewerking van onder andere Scouting Tiel en Astylos. Het springkussenpark is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar en de draaimolen voor de kleinste kinderen. Ook staan er kraampjes voor oliebollen, suikerspin, Vietnamese snacks en mooie ballonnen. In de gracht Kalverbos kunt.je kanovaren onder begeleiding van de Reddingsbrigade Tiel.

Op Koningsdag zijn ook een groot aantal winkels in binnenstad Tiel open.

Koningsdag TielKoningsconcert start vanaf 20:00 (inloop vanaf 19:30) in de Caeciliakapel, Kerkstraat 34 Tiel en verplaatst zich na de pauze naar De Beurs, Koornmarkt. Diverse bands optreden op,  het concert duurt ruim 2 uur. Kaartjes kosten €2,- bij www.oranjeverenigingtiel.nl en er worden mogelijk (film)opnames gemaakt.

 

 

Bevrijdingsdag 5 mei vieren we met een vrijheidslunch. In samenwerking met Tour de Waal bezorgen we met een geallieerd voertuig de maaltijden bij diverse zorginstellingen.

In de binnenstad is er koopzondag en zijn vele winkels open. Op de Varkensmarkt kunt u van 10:00 tot 12:30 de Betuwse fruitrally met oldtimers meemaken. Rond 11:30 brengen atleten van Astylos de fakkel van Wageningen naar de Groenmarkt in Tiel en ontsteekt de burgemeester voor het muziekevenement het vrijheidsvuur.

Aansluitend kunt u vanaf 12:00 in de Waterstraat en Hoogeindse straat de Kunstmarkt bezoeken. Ook Tour de Waal voert in Tiel op 5 mei vele activiteiten uit, oa. een militair konvooi en een dropping zie website www.tourdewaal.nl of het programma van Tour de Waal verderop in deze krant.

Tot ziens op Koningsdag!

Koningsdag Tiel 2024

Voor meer informatie: www.oranjeverenigingtiel.nl

Foto’s : Jan Bouwhuis

 

Algemene informatie

Datum: 27 april 2024 Adres: Markt, Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.