+100%-
Menu

Open monumentendag

Evenementen

Open monumentendag

Op zondag 12 september 2021 wordt de jaarlijkse Open Monumenten Dag Tiel gehouden.

Tal van monumenten openen tussen 12 – 17 uur hun poorten. Geprolongeerd vanwege het succes ook dit jaar een bundeling van activiteiten van meerdere organisaties.

Mede vanwege Covid-19 ligt het accent op het bezoeken van grote gebouwen, het maken van individuele wandelingen met een hand-out en groepsgerichte wandelingen en een fietstocht onder leiding van vakbekwame gidsen.

Traditiegetrouw wordt letterlijk afgetrapt door beiaardier Wim Ruitenbeek op het Carillon in de toren van de Maartenskerk. In de Maartenskerk, de Gerfkamer, de Ceciliakapel, de Hyacinthuskapel en de Dominicuskerk staan deskundigen klaar de bezoekers te informeren over de rijkdom aan kerkelijke gebouwen in Tiel. De rijkdom aan funerair erfgoed wordt nader toegelicht op Ter Navolging, de Rooms-Katholieke en de Joodse begraafplaats terwijl Historisch Tiel aan de hand van ‘Toen en Nu’ wordt toegelicht aan de hand van de begin dit jaar geplaatste borden.

Naast al dit onroerend goed kent Tiel ook varend erfgoed: aan de nieuwe loswal liggen de oude schokkker Neeltje Jantje en de voormalige veerpont Hendrikus klaar om u te ontvangen.

Natuurlijk mag het immateriële erfgoed niet worden gemist: met de Kermiskoek kunnen krachten worden opgedaan voor het beluisteren van optredens van diverse koren in de Maartenskerk, de Ceciliakapel, op Ter Navolging, orgelspel in de Dominicuskerk en verdere fysieke inspanningen.

Zoals de fietstocht ‘Rondje Drumpt, de wandeling ‘Ontdek Joods Tiel’ en de wandelingen in de Willemspolder.

Dat Open Monumentendag voor jong en oud is blijkt uit de Puzzeltocht voor kinderen én hun begeleiders!

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en omstreken: www.oudheidkamer-tiel.nl

 

Algemene informatie

Datum: 12 september 2021 Periode: 12 september Adres: Ambtmanstraat 17, Tiel, Nederland Tijd:
    12.00 - 17.00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.