+100%-
Menu

Open monumentendag

Evenementen

Open monumentendag

Zondag 15 september a.s. wordt voor de tweede maal de Tielse versie van de landelijke Open Monumenten Dag georganiseerd. Deze start om 12.00 uur met carillonspel van Wim Ruitenbeek en duurt tot 17.00 uur.

De laatste jaren was dit niet mogelijk wegens het samenvallen van de landelijke monumentendag met het Corso en Appelpop. Nu deze twee evenementen niet meer in hetzelfde weekend plaatsvinden, is er weer ruimte gekomen voor de Tielse versie van de Open Monumenten Dag!

Het thema van de Landelijke Monumenten Dag is dit jaar “plekken van plezier”.

Ook in Tiel wordt tijdens deze monumentendag aandacht geschonken aan de plekken waar plezier wordt gemaakt: naast bezoeken aan de diverse monumenten in de stad zoals de Maartenskerk, het ambtmanhuis, de begraafplaats “Ter Navolging”,enz. is het mogelijk te luisteren naar een vijftal koren: Incanto, Madrigaal koor, More than fun, Schola Cantorum en Fruitig Geflipt. Verder  werken Tielse beeldende kunstenaars mee en het Gruijthuijs is aanwezig om ons een beeld te geven hoe het vroeger was.

Zondag, de 15 september verschijnt er een boekwerkje met alle informatie over de Tielse Open Monumenten Dag. Voorafgaand aan de zondag zullen in diverse Tielse restaurants placemats gebruikt worden met als thema “Open Monumenten Dag”. De placemat is hieronder te bekijken (klik op de afbeelding voor een uitvergroting).

De monumenten zijn op zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de site van openmonumentendag. De monumenten zijn gratis te bezichtigen.

Monumentendag Tiel 2019

 

Algemene informatie

Datum: 15 september 2019 Periode: 15 september Adres: Ambtmanstraat 17, Tiel, Nederland Tijd:
    12.00 - 17.00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.