fbpx
+100%-
Menu

Betuwse Oogstweek

Evenementen

Betuwse Oogstweek

Kom genieten van de Betuwse Oogstweek 2024 in Tiel. Proef alle lekkernijen, aanschouw de creativiteit, ontdek de (fr)uitzinnige innovatie, geniet van de muziek en dompel je onder in wat de Betuwe uniek maakt. Dit is het programma.

Vrijdag 6 september

De Oogstweek wordt gesierd door een sprookjesachtig decor. Leggersgroepen realiseren in enkele dagen de bekende fruitmozaïeken op de Tielse stadsgrachtwallen. Ongeveer acht dagen voor het Fruitcorso start een heuse huzarenklus: in drie dagen tijd klaren de leggersgroepen het om meer dan twintig ingenieuze fruitmozaïeken te leggen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond worden op de stadsgrachtwallen in Tiel originele, altijd bijzondere, met fruit en zaden uitgebeelde ontwerpen gelegd. Met cocktail- en satéprikkers wordt het fruit vastgemaakt. De mozaïeken zijn daarna nog de gehele week te bewonderen. In het derde weekend van september wordt dit fruitfestijn afgesloten met de corsostoet en daaropvolgend de tentoonstelling van de creaties. De fruitmozaïeken kun je gratis bewonderen.

APPELTJESDAG – zondag 8 september

De week start op zondag 10 september met Appeltjesdag, waarbij de nadruk ligt op vitaliteit. Ondanks dat de Betuwe alle ingrediënten voor een gezond leven biedt, geven de gezondheidscijfers een tegenstrijdig beeld zien over de inwoners van het Rivierengebied. De link tussen een gezonde lifestyle en groente en fruit was snel gemaakt, vooral nadat we afgelopen jaren geleerd hebben dat een vitaal leven steeds belangrijker wordt.

FRUITCORSO (BY NIGHT) | zaterdag 21 september

Tijdens het Fruitcorso Tiel kom je ogen en oren tekort tijdens het zien van deze bonte stoet wagens, versierd met groente en fruit. Op creatieve wijze worden de mooist gekweekte producten getoond. Neem plaats op de tribune, ga lekker zitten en laat het pracht en praal aan je voorbijtrekken. Geniet zelfs twee keer van deze stoet: zowel tijdens het middagcorso als bij Fruitcorso by Night. De presentatie ligt in de vertrouwde handen van tv-presentator en Fruitcorso-ambassadeur Jochem van Gelder. Na een dag corso ook graag een stukje Betuwe mee naar huis nemen? Geen probleem! Koop de appels die gister nog aan de boom hingen te pronken en mee ze vandaag mee naar huis. Zo geniet je ook na het corso nog van al het lekkers dat in de Betuwe groeit.

CORSO@THEPARK – zaterdag 21 en zondag 22 september 

Ook deze editie wordt de Betuwse Oogstweek feestelijk afgesloten in het Kalverbos, het groene stadspark van Tiel. Het gehele weekend worden al je zintuigen geprikkeld.

Corso@thePark Talent
Muziek, zang, dans, cabaret…? Laat zien wat je kunt op ons open podium. Alleen, met vrienden of met je hele club of vereniging. Meedoen is gratis en wij hebben alles voor je klaar staan.

Corso@thePark Festival
Voordat Fruitcorso by Night start kun je al de heupen losgooien tijdens de eerste uren van deze avond. Ook tijdens en na Fruitcorso by Night zorgen de DJ’s en (feest)acts ervoor dat het dak eraf gaat.

Corso@thePark Afterparty
Op de zondagmiddag verzamelen alle wagenbouwers zich voor het podium. Waar een week geleden de winnaars van de fruitmozaïeken bekend werden gemaakt, zal nu de prijsuitreiking zijn voor de corsowagens. De confetti vliegt door de lucht en zo nu en dan worden er tranen weggepinkt. En daarna: muziek! De coverband speelt de ene na de andere hit waarbij de muziekstijlen vlekkeloos in elkaar overlopen. Na maanden bouwen aan de corsowagen is dit de avond waarop de feestvreugde het overneemt.

Voor meer informatie en kaarten bestellen kijk op de website Fruitcorso.nl

 

 

Algemene informatie

Datum: 6 september 2024 Periode: t/m 22 september Adres: Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.