+100%-
Menu

Programma Betuwse Oogstweek

Evenementen

Programma Betuwse Oogstweek

Kom genieten van de Betuwse Oogstweek in Tiel. Proef alle lekkernijen, aanschouw de creativiteit, ontdek de (fr)uitzinnige innovatie, geniet van de muziek en dompel je onder in wat de Betuwe uniek maakt. Dit is het programma: een fruitschaal vol streekproducten die smaak geven aan ons 60ste jubileum.

FRUITMOZAÏEKEN – DONDERDAG 8 SEPTEMBER – MAANDAG 19 SEPTEMBER

De Oogstweek wordt gesierd door een sprookjesachtig decor. Leggersgroepen realiseren in enkele dagen de bekende fruitmozaïeken op de Tielse stadsgrachtwallen. Ongeveer acht dagen voor het Fruitcorso start een heuse huzarenklus: in drie dagen tijd klaren de leggersgroepen het om meer dan twintig ingenieuze fruitmozaïeken te leggen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond worden op de stadsgrachtwallen in Tiel originele, altijd bijzondere, met fruit en zaden uitgebeelde ontwerpen gelegd. Met cocktail- en satéprikkers wordt het fruit vastgemaakt. De mozaïeken zijn daarna nog de gehele week te bewonderen. In het derde weekend van september wordt dit fruitfestijn afgesloten met de corsostoet en daaropvolgend de tentoonstelling van de creaties. De fruitmozaïeken kun je gratis bewonderen.

APPELTJESDAG – ZONDAG 11 SEPTEMBER

De week start op zondag 11 september met Appeltjesdag, waarbij de nadruk ligt op vitaliteit. Ondanks dat de Betuwe alle ingrediënten voor een gezond leven biedt, geven de gezondheidscijfers een tegenstrijdig beeld zien over de inwoners van het Rivierengebied. De link tussen een gezonde lifestyle en groente en fruit was snel gemaakt, vooral nadat we afgelopen jaar geleerd hebben dat een vitaal leven steeds belangrijker wordt.

BETUWS STADSGRACHTEN-CONCERT |DONDERDAG 15 SEPTEMBER

Een primeur is het Betuws Stadsgrachtenconcert, dat donderdag 15 september plaatsvindt op het drijvende podium in de stadsgracht. Niemand minder dan Wibi Soerjadi zal deze avond de spreekwoordelijke sterren van de hemel spelen. Met het sprookjesachtige Kalverbos en de fruitmozaïeken als decor zullen de klassieke klanken samensmelten waardoor er een potpourri ontstaat aan stijlen. Wat is er mooier om in het decor van het Kalverbos op de gracht een klassiek concert te houden! Neem, terwijl de avond valt over Tiel, plaats en laat je meeslepen door de prachtige muziek. Koop hier je tickets (binnenkort beschikbaar) >>

FRUITCORSO (BY NIGHT) | ZATERDAG 17 SEPTEMBER

Tijdens het Fruitcorso Tiel kom je ogen en oren tekort tijdens het zien van deze bonte stoet wagens, versierd met groente en fruit. Op creatieve wijze worden de mooist gekweekte producten getoond. Neem plaats op de tribune, ga lekker zitten en laat het pracht en praal aan je voorbijtrekken. Geniet zelfs twee keer van deze stoet: zowel tijdens het middagcorso als bij Fruitcorso by Night. De presentatie ligt in de vertrouwde handen van tv-presentator en Fruitcorso-ambassadeur Jochem van Gelder. Na een dag corso ook graag een stukje Betuwe mee naar huis nemen? Geen probleem! Koop de appels die gister nog aan de boom hingen te pronken en mee ze vandaag mee naar huis. Zo geniet je ook na het corso nog van al het lekkers dat in de Betuwe groeit. Koop hier je tickets >>

 

Houd de website www.betuwseoogstweek.nl en deze Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de activiteiten tijdens de Betuwse Oogstweek.

 

Algemene informatie

Periode: 8 t/m 19 september Adres: Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.