+100%-
Menu

Ri4daagse

Evenementen

Ri4daagse

Ri4daagse Expeditie Oost 2019: 30 mei t/m 2 juni

Avontuurlijke ontdekkingsreis via de Grote Rivieren naar de Noordzee!

Te voet, met fietsen, boten en sloepjes.

We wonen in één van de mooiste rivierdelta’s van Europa en toch zijn er maar weinig mensen die de reis langs en over de grote rivieren via de Biesbosch naar zee maken. En dat is precies wat de Ri4daagse doet. Een tocht langs en over de Waal, de grootste rivier van West-Europa, dwars door de delta. Te voet, met boten en fietsen stroomafwaarts richting de Noordzee.We struinen – ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen – over zandstranden en door natuurgebieden langs de rivier. Fietsen over slingerdijken, varen over de rivier de Waal, peddelen in kano’s of, wanneer je dat liever wilt, in een sloep door de Biesbosch. Via het eiland Tiengemeten en het Haringvliet bereiken we De Kwade Hoek en de Noordzee.

Twee expedities: OOST & WEST

We doen dat in twee etappes. In het voorjaar leggen we de eerste helft van de tocht naar zee af tijdens Expeditie Oost. De tweede helft van de tocht (Expeditie West) volbrengen we in het najaar. Deze tweede etappe is nu nog niet te boeken, de eerste wel..

EXPEDITIE OOST  30 mei t/m 2 juni 2019

Van de Millingerwaard ( circa 10 km van Lobith naar Slot Loevestein) reizen we langs en over de grootste rivier van West-Europa: de Waal, door spectaculaire natuurgebieden in de uiterwaarden. Onderweg steken we nevengeulen over met sloepjes en andere bootjes, soms waden we naar de overkant. De tocht eindigt bij Slot Loevestein, een prachtig kasteel pal aan de rivier. Je bent hier in het land van de bever, de zilverreiger, de ooievaar, vossen, wilde paarden en runderen.

Belevingstocht

Het reisdoel is, hoe fantastisch ook, ondergeschikt aan de reis. Het gaat erom wat je onderweg beleeft.

Daarom brengen we je onderweg in aanraking met bijzondere mensen, inspirerende verhalen en ervaringen waardoor je het landschap, jezelf én elkaar steeds weer op een andere manier leert kennen. Ondertussen oefenen we ‘De toekomst’ door op een duurzame, leuke manier te reizen en te verblijven in de natuur. Maar wat je precies gaat meemaken is geheim, omdat avontuur nu juist ontstaat, wanneer je niet helemaal weet waar je aan begint!

Deelnamekosten zijn 195 euro voor 4 dagen. Je kunt ook twee dagen meereizen van 128 euro pp.  Lunch, diner etc. kun je bijboeken. Gemiddeld aantal deelnemers: 100 pp. Tickets voor Expeditie Oost kun je boeken via de website https://www.ri4daagse.nl

Algemene informatie

Datum: 30 mei 2019 Periode: 30 mei t/m 2 juni Adres: Waalkade Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.