fbpx
+100%-
Menu

Ri4daagse

Evenementen

Ri4daagse

AFGELAST

Ri4daagse Expeditie Oost 2021: 13 mei t/m 16 mei 2021

Avontuurlijke ontdekkingsreis via de Grote Rivieren naar de Noordzee!

Te voet, met fietsen, boten en sloepjes.

We wonen in één van de mooiste rivierdelta’s van Europa en toch zijn er maar weinig mensen die de reis langs en over de grote rivieren via de Biesbosch naar zee maken. En dat is precies wat de Ri4daagse doet. Een tocht langs en over de Waal, de grootste rivier van West-Europa, dwars door de delta. Te voet, met boten en fietsen stroomafwaarts richting de Noordzee.We struinen – ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen – over zandstranden en door natuurgebieden langs de rivier. Fietsen over slingerdijken, varen over de rivier de Waal, peddelen in kano’s of, wanneer je dat liever wilt, in een sloep door de Biesbosch. Via het eiland Tiengemeten en het Haringvliet bereiken we De Kwade Hoek en de Noordzee.

WAT ZIJN RI4DAAGSE EXPEDITIES?
Ri4daagse expedities zijn vierdaagse ontdekkingstochten waarin je te voet, met boten, kano’s, sloepjes en fietsen via de grote rivieren richting zee trekt.

Deze reis naar zee maken we één keer per jaar, in twee expedities van 4 dagen:
Expeditie Oost van de Millingerwaard (ca 10 km van Lobith) naar Loevestein.
Expeditie West van Loevestein, via de Biesbosch naar de Noordzee!

We struinen – ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen – door natuurgebieden langs de rivier. We fietsen over slingerdijken, varen met grotere schepen over de Waal (de grootste rivier van West-Europa) en steken nevengeulen over met sloepjes. Tijdens Expeditie West lopen fietsen en varen we van de Biesbosch via het eiland Tiengemeten naar de Noordzee.

BELEVINGSTOCHT
Onderweg zijn er speciaal op het landschap en de reis geïnspireerde belevenissen en ontmoetingen met experts die vanuit een bijzonder perspectief, waardoor je blik op het landschap, jezelf én elkaar steeds verandert. Dat kan ontmoeting zijn met een rivierexpert, of een meer filosofische blik op de rivier, of een fysieke tai-chi oefening vanuit de Chinese opvatting over water en stroming, Flowform experimenten etc. Deze inspiraties kleuren je blik op de rivier en de reis.

Tickets voor Expeditie Oost en/of West kun je boeken via de website https://www.ri4daagse.nl

Algemene informatie

Datum: 13 mei 2021 Periode: 13 - 16 mei Adres: Millingerwaard
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.